Rodi

Pareltjes scoren bij Gideon Italiaander

Gideon Italiaander voor zijn gelijknamige zaak in Purmerend. (Foto: Rodi Media/LV)

PURMEREND - Kleding van mode-ontwerper Hank Ubbink, overhemden van V&D, puzzels van Jumbo of een Suske en Wiske met harde kaft. Wie pareltjes wil scoren voor slechts een fractie van de oorspronkelijke prijs, is bij Gideon Italiaander aan het juiste adres. En dat is Purmersteenweg 13a in Purmerend, tegenover het gemeentehuis.


"We zijn nog maar twee weken open, maar we draaien op volle toeren. De winkel is gevuld en elke dag komen er nieuwe spullen binnen", zegt Gideon Italiaander, eigenaar van het gelijknamige bedrijf. Gideon heeft drie vestigingen in Amsterdam, een in Soest en sinds kort een winkel in Purmerend. "Het pand kunnen we maar kort huren, maar als het goed bevalt, gaan we op zoek naar een permanente vestiging in deze stad. De bedrijven in Amsterdam zijn een groot succes en omdat hier veel Amsterdammers wonen, zou het zomaar kunnen dat het concept ook hier aanslaat."

PC Hooftstraat

Dat concept is eenvoudig. Gideon koopt en verkoopt inboedels, boeken, kunst, kitch en partijgoederen. Dat kunnen oude (kleding)collecties zijn of goederen van failliete bedrijven, zoals V&D. "Deze overhemden kostten veertig euro in het voormalige warenhuis en ik verkoop ze voor een tientje. Je kunt ons qua prijsstelling wel met een bedrijf als Action vergelijken. Bij ons betaal je een fractie van de oorspronkelijke prijs. Het verschil met een Action is dat wij A-merken verkopen. Neem bijvoorbeeld deze partij schoenen van Schoenhandel Meijer uit de PC Hooftstraat. Dit zijn echt kwaliteitsschoenen die we voor een prikkie verkopen."
'Gideon koopt alles'

Gideon begon zo'n twintig jaar geleden als marktkoopman. Met geleend geld van zijn ouders kocht hij een busje om spullen bij mensen op te halen. Die reageerden namelijk massaal op zijn eerste advertentie 'Gideon koopt alles' in de krant. Zo bouwde hij aan zijn handel in goederen dat met de jaren uitgroeide tot de huidige keten die zijn naam draagt. "Wij kopen complete inboedels en verzorgen opruimingen van zolders en kelders. Dat levert soms ware pareltjes op en die zijn dan bij ons verkrijgbaar. Kom vooral regelmatig langs, want elke dag komen er nieuwe spullen binnen. Parkeren doe je voor de deur. Voor slechts twee euro mag je de hele dag blijven staan."
Nieuwsgierig? Neem snel een kijkje in de winkel aan Purmersteenweg 31a in Purmerend. Meer weten? Kijk op www.gideonitaliaander.nl.

Artikel geplaatst op woensdag 06 september 2017 - 12:48Reacties (0)


Reageer