Rodi

'The best steak in town'
Ouderwets genieten in compleet verbouwd restaurant Gachita

Sylvia en Teddy van Gachita. (Foto: Rodi Media/LV)

PURMEREND - Wie het monumentale pand van Gachita aan Weerwal 15 binnenstapt, heeft maar een paar seconden nodig om te zien dat het restaurant een totale make-over heeft gekregen. Het nieuwe meubilair, de fraaie wandschilderingen, de stoere bar en een grote boomstamtafel met halfhoge krukken springen in het oog. Gachita is compleet vernieuwd, maar de warmte en sfeer zijn gebleven. Net als dat verrukkelijke Argentijnse vlees waar je gewoon van gaat glimlachen.


"Het oorspronkelijke idee was een relatief kleine verbouwing van een week, maar als je eenmaal begint..." Inmiddels kan ze er om lachen, want eigenaar Teddy Tuiteman - die Gachita samen met partner Sylvia runt - is zeer tevreden met het eindresultaat, ontworpen door Klaasen Interiors uit Amsterdam. "Het is prachtig geworden, mooier dan ik had durven dromen. Het was een flinke klus, want uiteindelijk zijn we een maand dicht geweest. Ons pand is een voormalige bierbrouwerij, een rijksmonument uit de zeventiende eeuw. We waren verplicht om zorgvuldig met het pand om te gaan en als je nu ons restaurant binnenloopt, lijkt de monumentale uitstraling alleen maar te zijn versterkt."

Warmer

Het nieuwe interieur valt gelukkig ook in de smaak bij de gasten. Sylvia: "Sommigen waren bang dat de warme sfeer zou verdwijnen, maar die is gelukkig gebleven. Het is gewoon nog warmer en sfeervoller dan voorheen en dat is knap gedaan. Sinds 9 september zijn we weer open en er waren zoveel mensen die nieuwsgierig waren dat we regelmatig vol waren en 'nee' moesten verkopen. Maar er komen volop kansen om van onze keuken te genieten." Volgens Teddy is niet alleen de 'best steak in town' de kracht van de kaart. "We serveren ook heerlijke vis en vegetarische gerechten. Bij Gachita kun je voor elk budget heerlijk eten. Tel daar de gemoedelijke, gezellige sfeer bij op en je hebt een heerlijk avondje uit!"
Gachita aan Weerwal 15 is gemakkelijk met de auto bereikbaar en parkeren kan - met een beetje geluk - voor de deur. Meer weten? Kijk op www.gachita.nl, mail info@gachita.nl of bel 0299-470572.

Artikel geplaatst op maandag 18 september 2017 - 15:42