Rodi

Eerste paal appartementencomplex Kop West

Wethouder Hans Krieger slaat de officiële eerste paal voor het eerste appartementencomplex in Kop West. (Foto: Rodi Media/MB)

PURMEREND - Er komt steeds meer bedrijvigheid op Kop West, de meest recente nieuwbouwwijk van Purmerend. Wethouder Hans Krieger - met onder meer Kop West in zijn Portefeuille - klom woensdagmiddag 18 oktober in een kraan in om zelf de officiële eerste paal te slaan voor het eerste appartementencomplex dat in deze woonwijk wordt gebouwd.

De 74 appartementen met 85 parkeerplaatsen komen in de hoek van de Neckerstraat en de Wolgalaan. De appartementen komen in het betaalbare midden huursegment. Het acht-laags appartementencomplex - ontwikkeld door Stevast Baas & Groen - ligt in de groene buitenrand van Kop West en is een ontwerp van Bias Architecten uit Rotterdam. Op de begane grond komen, in een afsluitbare parkeervoorziening, 85 plaatsen voor bewoners en bezoekers en een deel van de bergingen. De 74 twee-, drie- en vier-kamerappartementen bestaan uit zeven verschillende woningtypes van 60 tot 100 m2 voor diverse doelgroepen en zullen worden verhuurd in het midden huursegment. Geïnteresseerden in een huurappartement kunnen zich aanmelden op www.bouwinvest-nieuwbouw.nl. Als alles volgens planning verloopt, wordt het complex medio 2019 opgeleverd. In Kop West komen de komende jaren zo'n 600 eengezinswoningen en appartementen. Kop West ligt direct ten westen van het centrum van Purmerend. Voorzieningen zoals winkels, een theater en het horecaplein de Koemarkt bevinden zich op loopafstand.

ZOA

Na het slaan van de eerste paal is er door Stevast Baas & Groen en Bouwinvest een cheque overhandigd aan stichiting ZOA. Deze noodhulp- en wederopbouworganisatie ondersteunt mensen die lijden als gevolg van een gewapend conflict of natuurramp door hen te helpen hun bestaan opnieuw op te bouwen. Met het geld van Stevast Baas & Groen en Bouwinvest kan ZOA vier huizen realiseren voor kwetsbare vrouwen in Burundi.

Artikel geplaatst op donderdag 19 oktober 2017 - 12:57