Rodi

Timmerbedrijf H. Huiberts, specialist in kunststof kozijnen

                     ADVERTORIAL
KWADIJK - In al die jaren is er veel veranderd in de wereld van kozijnen. Houten kozijnen zijn nog altijd favoriet in de bouw, maar hardhout wordt schaarser en daardoor in rap tempo duurder. Kunststof kozijnen blijken dan ook al jaren een zeer goed alternatief. Dat weten onze klanten ook, want de laatste jaren wordt het aandeel kunststof kozijnen steeds groter.


De markt van kunststof kozijnen is continue in beweging. In de laatste 25 tot 30 jaar is er enorm veel veranderd. In aanzicht, van het ouderwetse “vlakke” profiel, via het verdiepte profiel speciaal voor de Nederlandse markt, altijd met schuin gelaste hoeken, zijn we nu aanbeland in de tijd van het HVL kozijn. Deze kozijnen hebben rechte verbindingen, de “houtverbindingslook”, waardoor de uitstraling meer op houten kozijnen gaat lijken. Dit is een innovatie van de laatste jaren. En waar de HVL eerst alleen aan de buitenkant leverbaar was, is het deze nu veelal ook aan de binnenzijde verkrijgbaar.
Kunststof kozijnen worden doorgaans in crème kleur geleverd (RAL 9001). Dit kan zowel in een gladde uitvoering, als in de bekende houtnerffolie. Deze houtnerffolie is in heel veel RAL kleuren verkrijgbaar. De houtnerffolie is populair, maar ook daarin is innovatie! Er is nu Realwood© folie. Deze folie heeft meer een vlam als in hout, waar houtnerffolie meer putjes lijkt te hebben. Dit is het nieuwste op het moment, nog in een beperkt aantal kleuren verkrijgbaar, maar dat zal ongetwijfeld snel veranderen.
De kunststof kozijnen hebben een hoge isolatiewaarde, voor de kenners tot 1.0 W/m2.K. Ook qua veiligheid doen kunststof kozijnen het goed. Timmerbedrijf H. Huiberts, is dus ook al vele jaren specialist in kunststof kozijnen. Ook voor gevelbekleding met bijvoorbeeld Keralit, renovatie van uw dakgoot, dakvensters, insectenwering zijn wij uw adres.
Timmerbedrijf H. Huiberts, Kwadijk 143-A, 1471 CJ Kwadijk, 0299-621259, www.huiberts.nl, info@huiberts.nl. Openingstijden kantoor en showroom: woensdag, donderdag en vrijdag van 9.30 tot 14.30 uur.

Artikel geplaatst op maandag 06 november 2017 - 09:40