Rodi

Koffiedrinken met de notaris bij Associatie Uitvaartverzorging

Uitvaartcentrum Purmerend (fotograaf: Suzanne Overgaag)

PURMEREND - Associatie Uitvaartverzorging opent op 16 november de deuren van het nieuwe uitvaartcentrum aan de Purmerweg 94. Voor mensen die de open dag gemist hebben en toch nog graag een kijkje willen nemen is er van 12.00 tot 14.00 uur de mogelijkheid om binnen te lopen. In de ochtend van 10.00 tot 12.00 uur is er een lezing door een notaris. De ervaring leert dat veel mensen vragen hebben over erfrecht, maar dat de drempel om naar de notaris te gaan soms best hoog is. Daarom organiseert Associatie Uitvaartverzorging deze bijeenkomst in een informele sfeer, waarbij bezoekers onder het genot van een kopje koffie vragen aan de notaris kunnen stellen.
De notaris houdt eerst een inleiding, waarin onder meer de volgende onderwerpen aan de orde komen: Wie erft er van mij als ik geen testament maak? Welk voordeel biedt het mij om een testament te maken? Is het testament dat ik lang geleden gemaakt heb nog geldig? Hoe zit het met erfbelasting: wat moet je betalen en wie hebben er vrijstelling? Hoe zit dat met de eigen bijdrage (in het kader van de AWBZ) als ik naar een verzorgingshuis ga? Wat is een levenstestament?
De notarisbijeenkomst is vrij toegankelijk, maar graag aanmelden door een e-mail te sturen aan info@associatieuitvaart.nl of telefonisch via 0800-0375.

Artikel geplaatst op maandag 06 november 2017 - 14:48