Rodi

Yoga voor musici positief ontvangen

De introductieles Yoga voor musici werd gegeven door Liset Pennings. (Foto: aangeleverd)

PURMEREND - Bij Muziekschool Van Ingen wordt het accent op veel meer gelegd dan alleen het (leren) musiceren. Binnenkort start de school met een cursus Yoga voor musici. Dezer dagen was de introductie.
Op deze door Liset Pennings te geven cursus wordt geleerd om met een goede en ontspannen houding te spelen en blessures te voorkomen. De cursus is voor alle leeftijden, dus ook kinderen, en voor elk niveau toegankelijk. Degenen die op de introductieles aanwezig waren, reageerden positief. Eigenaar Florand van Ingen: "Het is een vrij nieuwe cursus, die nog maar op enkele plaatsen in het land georganiseerd wordt. Het leuke is dat docente Liset Pennings bij ons ook dwarsfluit- en blokfluitles krijgt. Er zijn nog enkele plekken beschikbaar. Zodra het vol is, kunnen de lessen van start gaan. Belangstellenden kunnen ook voor een tientje een proefles volgen".
Van Ingen biedt trouwens nog meer cursussen aan. In Ontdek je talent kunnen volwassenen in tien overdag te volgen lessen een muziekinstrument uitproberen. De kosten bedragen € 95,- De lestijden staan op de website en hier kun je ook aangeven welk instrument je wilt bespelen. Een andere mogelijkheid is de 'Bandcursus'. Deze is voor alle leeftijden. Je speelt acht lessen in een echte band. Gezamenlijk werk je naar een afsluitend optreden toe. De kosten zijn € 90,-.
Naast de gebruikelijke instrumenten als piano, gitaar enzovoorts geeft de muziekschool les in cello, viool, harp, dwarsfluit, blokfluit, cajon, ableton (een softwareprogramma waarmee ook veel dj's werken) en muziek op de Ipad.
Muziekschool Van Ingen bestaat inmiddels 32 jaar en is een instituut in Purmerend en wijde omgeving. Sinds januari 2016 is de school gevestigd in een 300 vierkante meter grote ruimte aan de Van IJsendijkstraat 405B (boven Jumper). Voor meer informatie: www.demuziekschool.nl

Artikel geplaatst op donderdag 25 januari 2018 - 15:32