Rodi

Lasertherapie bij Dierenkliniek Grevelingenmeer.

Na een aantal behandelingen ging Misty makkelijker bewegen en werd ze beduidend vrolijker. (Foto: aangeleverd)

PURMEREND - De ontwikkeling in diergeneeskunde groeit de laatste jaren enorm. Er is steeds meer mogelijk qua diagnostiek. Er was al de mogelijkheid om gebruik te maken van röntgenfoto’s en echo’s en de laatste paar jaar is het ook mogelijk om CT-scans en MRI-scans te laten maken. Hierdoor kunnen ziektes veel meer gediagnosticeerd en gerichter behandeld worden.
Ook in de behandelmethodes is een soortgelijke ontwikkeling gaande. De nieuwste ontwikkeling is het gebruik van lasertherapie. Zoals bij Dierenkliniek Grevelingenmeer. Bij lasertherapie wordt gebruik gemaakt van de energie van licht. In licht zit energie (denkt u maar aan de warmte die u voelt van zonlicht en de energie die door middel van zonnecellen kan worden opgewekt). Bij een laser is die energie gebundeld waardoor we die energie gerichter kunnen toepassen.
Het gebruik van laserlicht voor therapeutische doeleinden is onderzocht bij mensen en bij dieren met goede resultaten. Weefsel wordt door laserlicht is op celniveau duidelijk actiever. We zien meer aanmaak van bloedvaatjes en er komen stofjes vrij uit de cellen die ontstekingsremmend, pijnstillend en genezing bevorderend werken.

Positief effect


"Hierdoor kunnen we laserlicht inzetten voor verschillende aandoeningen. We zien duidelijk positief effect bij huidontstekingen, artrose, verstuikingen, botbreuken en wonden. Ook zien we dat operatiewonden die na de operatie zijn gelaserd duidelijk sneller genezen met minder littekenvorming", weten ze bij Dierenkliniek Grevelingenmeer.
Een voorbeeldpatiënt is Misty, een Duitse Herder van ruim 10 jaar die problemen heeft met haar rug waardoor zij pijn had en moeilijk kon lopen. Na een aantal behandelingen ging zij makkelijker bewegen, werd vrolijker en wilde zelfs weer spontaan met haar bal spelen.

Niet pijnlijk


Het behandelen van dieren met laserlicht wordt erg goed verdragen. Het is niet pijnlijk. Wel wordt wat warmte gevoeld, wat de dieren eigenlijk altijd als comfortabel ervaren. Vaak zijn meerdere behandelingen (van ongeveer 5 minuten) nodig.
Wilt u meer weten over de lasertherapie en of uw dier er baat bij kan hebben? Neem contact op met Dierenkliniek Grevelingenmeer, Grevelingenmeer 177. Het telefoonnummer is 0299 648 000.

Artikel geplaatst op dinsdag 03 april 2018 - 14:05