Rodi

Oude meubels in een nieuw jasje

'Ik doe vrijblijvend een prijsopgave bij de mensen thuis'. (Foto: aangeleverd)

PURMEREND - Meubelstoffeerderij Alexander is een familiebedrijf dat al ruim 75 jaar ervaring heeft in de meubelstoffering. Het ambacht is overgebracht van vader op zoon en inmiddels is het bedrijf in handen van de derde generatie. Specialisme van het familiebedrijf is het handmatig vlechten van matten voor rieten en rotan stoelen.


“Het is allemaal handwerk”, vertelt Alexander in zijn werkplaats aan Impuls 34 in Purmerend. “Ik heb het ambacht van mijn vader geleerd, een vakman. Ook het matten van rieten en rotan stoelen.” Voor hem is eerlijkheid belangrijk. “Ik ga echt geen oude stoelen en banken renoveren, als die hun allerbeste tijd hebben gehad. Dan zeg ik eerlijk dat de mensen beter een nieuwe bank kunnen kopen.”

Alexander komt bij de klant thuis om te kijken en geeft dan vrijblijvend advies. Het opnieuw bekleden van de meubelen is niet alleen een kwestie van geld, maar ook van vertrouwen. Voor Meubelstoffeerderij Alexander is het telkens weer een uitdaging om meubelen weer als nieuw te maken. De gebruikte methode zorgt voor een maximaal zitcomfort, terwijl de met zorg gekozen materialen voor zowel bekleding als onderstoffering bijdragen aan een lange levensduur. Volgens oude traditie maken zij met de hand gevlochten matten voor uw biezen en rotan stoelen.

Het restaureren van kasten, kabinetten, kisten en het houtwerk van klokken en piano’s behoort ook tot de werkzaamheden. Ook restaureert Meubelstoffeerderij Alexander in de werkplaats oude barok en antieke meubelen of maken zij design van oud tot een modern pronkstuk. Alexander: “Ik doe vrijblijvend een prijsopgave bij de mensen thuis. Na akkoord op de offerte ontvangt u een opdrachtbevestiging plus een planning. We halen de meubelen in overleg op en brengen deze voorzien van een nieuw jasje op de afgesproken datum weer terug. Bovendien is onze haal- en brengservice zonder kosten.”

Meubelstoffeerderij Alexander is gevestigd aan Impuls 34 in Purmerend, tel.: 06-85144676.

Artikel geplaatst op donderdag 05 april 2018 - 08:22