Rodi

Sponsors Haring & Meer Party te gast bij Sligro
Vestigingsdirecteur geeft rondleiding in 'snoepwinkel'

Een enkeling liet zich de sprinkhanen goed smaken, maar de meesten vonden het toch een brug te ver. Tot vermaak van de rest van de sponsors. (Foto: Han Giskes)

PURMEREND - "Het is net een snoepwinkel", reageert een van de aanwezige sponsors van de Haring & Meer Party tijdens de rondleiding bij hoofdsponsor Sligro. De uitnodiging namens Stichting Vrienden voor Purmerend, die het evenement op 21 juni organiseert, was niet aan dovemansoren gezegd. Immers, 25 sponsors gaven gehoor.
Na een welkomstwoordje van vestigingsdirecteur Nico Molenaar volgde een glaasje Prosecco met aansluitend een rondleiding door de op een na grootste Sligro-vestiging van Nederland. Tussentijds kregen de aanwezigen tekst en uitleg over de samenstelling van heerlijke hapjes, de herkenbaarheid van verse vis, het zogeheten afzwoerden, pellen en uitbenen van varkensbuik, een verhaal over asperges en kon men zich tegoed doen aan het nuttigen van sprinkhanen. En was er bij alle uitleg op de afdelingen een bijbehorend glaasje wijn.

Smaakt naar walnoten

Het serveren van de sprinkhanen zorgde bij de meesten voor gefronste wenkbrauwen. Onder het motto 'wat de boer niet weet, eet hij niet' werd het bakje met sprinkhanen meermaals afgewezen. En dat terwijl de vertegenwoordiger van Ruig iedereen voorhield dat ze naar walnoten smaakten.
Eén na grootste

Het waren Sandra Ysbrandy, Ron Blauw, wethouder Harry Rotgans en vestigingsdirecteur Nico Molenaar die gezamenlijk in mei 2017 de 50ste vestiging van Sligro aan de Polderweg in Baanstee-Noord openden. "Ik ben enorm tevreden. In een periode van een jaar zijn we flink gegroeid. We krijgen veel inschrijvingen en positieve reacties", aldus Nico Molenaar. Hij voegt eraan toe dat Sligro Purmerend na Eindhoven de meeste vierkante meters heeft. "Het is buitengewoon prettig werken, want we kunnen alles op een mooie manier presenteren".

Artikel geplaatst op maandag 07 mei 2018 - 09:59