Rodi

Zeer duurzame energie voor appartementengebouw De Vaart
Verwarmd, gekoeld en van warmtapwater voorzien door warmtepompsysteem

De bouw van project de Vaart is inmiddels gestart. (Impressie: aangeleverd)

PURMEREND - Project De Vaart in Purmerend, een samenwerking tussen BPD Ontwikkeling en KBK Bouw uit Volendam, telt 30 koopappartementen. Het gebouw krijgt een zeer duurzame energievoorziening. De isolatie en installatie van de woning is dusdanig dat een “Energie Prestatie Coëfficiënt“ (EPC) van maximaal 0,24 wordt gehaald. De huidige wettelijke waarde (volgens het bouwbesluit) is 0,4.


Op het dak van de twee markante gebouwen worden 164 zonnepanelen aangebracht. Hiervan worden 116 panelen gebruikt voor de benodigde elektra ten behoeve van alle algemene voorzieningen in het gebouw. Naar verwachting zullen de algemene voorzieningen voor de VvE energieneutraal zijn.” Vier appartementen worden aangesloten op (ieder) 12 PV panelen. Hiermee kan een groot deel van het individuele energieverbruik in deze appartementen worden bespaard.

Warmtepompsysteem


De appartementen worden verwarmd, gekoeld en van warmtapwater voorzien door een warmtepompsysteem. Iedere woning krijgt een individuele warmtepomp met een bijbehorende warmtap-waterboiler. Als bronsysteem wordt een duurzame bodembron op basis van gesloten bodemlussen gebruikt die de gevraagde warmte of koude aan de warmtepompen levert. De afgifte van warmte of koude geschiedt via een vloerverwarmings- en koelingssysteem. Dit systeem wordt geëxploiteerd door Stadsverwarming Purmerend (SVP) voor een periode van 15 jaar. SVP heeft in Purmerend inmiddels 26.000 klanten aangesloten op het reguliere stads-verwarmingssysteem en wil zich steeds verder ontwikkelen als partij voor het leveren van duurzame energie.

De bouw van project de Vaart is inmiddels gestart. Geïnteresseerd? Neem dan contact op met Hoekstra en van Eck of Sopar Makelaars in Purmerend.

Artikel geplaatst op maandag 07 mei 2018 - 09:54