Rodi

Bijzondere La Tulipa Bomba is
nog tot Moederdag verkrijgbaar
Bloemen bij De Peperbloem en keukensets bij Linnen & Zo

De bijzondere La Tulipa Bomba. (Foto: aangeleverd)

PURMEREND - Op de drempel van Moederdag is een bezoekje aan De Peperbloem en Linnen & Zo, beide gevestigd aan de Peperstraat, sowieso een aanrader. Geïnteresseerden treffen daar de tulp La Bomba Tulipa. Bij De Peperbloem van Yvonne Breuk als de explosie van bloemen en bij Linnen & Zo als keukenset.
“Toen mijn bloemengroothandel Patrick Dobbe, van Dobbe Flowers, startte met zijn bedrijf vroeg hij zijn vader, die net gestopt was met zijn kwekerij, om bijzondere tulpen te gaan kweken. Zo geschiedde en zij kweken nu al een paar jaar de exclusieve biologische Dobbe-Tulpen®. Dit jaar bestaat het assortiment maar liefst uit 99 verschillende soorten. De vertrouwde en zeer populaire soorten, maar ook weer compleet nieuwe en zelfs zeldzame soorten", vertelt Yvonne Breuk.

Keukenset

Vorig jaar heeft textielontwerpster Mariëtte Wolbert uit Purmerend op basis van foto’s van de speciale tulpensoort een keukenset gemaakt, bestaande uit een theedoek en een keukenhanddoek. Deze worden verkocht bij Linnen & Zo. Zo blijkt de Peperstraat een bron van inspiratie te zijn.
Rachel Ruysch

Breuk: "Ook de stengels en bladeren van de tulp wilde Mariette benadrukken. In de rand is zijn de stengels op een abstracte manier verwerkt. Het ontwerp is geïnspireerd op de bloemenstillevens uit de barok van Rachel Ruysch, de in haar tijd bekendste vrouwelijke schilder van dit genre".
Ze benadrukt dat de tulpen slechts een paar weken per jaar verkrijgbaar zijn maar dat ze verwacht dat ze er tot Moederdag nog zullen zijn.

Artikel geplaatst op maandag 07 mei 2018 - 11:06