Rodi

Oude liefde roest niet bij Aad de Wolf
Café laat na 45 jaar weer Amstel uit de tap vloeien

De familie bij de paardenkoets die het eerste vaatje bezorgde. Van links naar rechts: Bradley en Christy, Truus en Rob en Judith de Wolf. (Foto: Han Giskes)

PURMEREND - Truus de Wolf (74) poseerde vol trots naast de oude paardenkoets, die even daarvoor het eerste vaatje Amstel Bier bij Café Aad de Wolf afleverde. Na 12 jaar tot volle tevredenheid Grolsch te hebben getapt, is de bekende Purmerendse kroeg overgegaan op Amstel. Dat betekent dat het merk na 45 jaar terug is op de Koemarkt 13-15.
Met Truus de Wolf, die van haar meisjesnaam Kramer heet, is het icoon van Café Aad de Wolf (voorheen De Zaanse Meisjes) genoemd. Zij zwaaide tussen 1965 en 1996 de scepter. Jarenlang met haar man Aad, tot de bekende kastelein overleed. Daarna runde Truus het café. Inmiddels wordt het café geleid door Rob, de oudste zoon van Truus, en zijn vrouw Judith. Ook hun zoon Bradley zit in het bedrijf.

Lansdael


Rob, de huidige eigenaar, kwam in 1984 de gelederen versterken. Zeven jaar later, in '91, nemen hij en zijn broer Jeroen het roer over. Weer vijf jaar later, als moeder Truus een verdiende stap terug doet, komen Judith en Yvette, respectievelijk de echtgenotes van Rob en Jeroen, de gelederen versterken. En in datzelfde jaar werd het pand van de buren erbij getrokken. Vanaf dat moment is Lansdael geboren, vernoemd naar de merksalon uit 1925.

Geschiedenis in stand


Als Jeroen en Yvette in 2013 uit het bedrijf stappen, om een kilometer verderop het Theater Café de Purmaryn te gaan bestieren, gaan Rob en Judith samen met zoon Bradley verder. En zo blijft de geschiedenis van de familie De Wolf en eerder Kramer in stand.

Artikel geplaatst op dinsdag 05 juni 2018 - 14:46