Rodi

Eindelijk 1e paal Caravancentrum Waterland in de grond
Bouw ruim 6.500 vierkante meter caravans en toebehoren in Baanstee Noord

Nadat de zoons Jan, Patrick en Ricardo onder toeziend oog van Jan en Berdi eerst hun namen op de paal hadden gezet, verdween deze als mes door de boter in de grond. (Foto: Han Giskes)

PURMEREND - Een droom ging in vervulling van Jan, Berdi en de zoons Jan, Patrick en Ricardo van Zon. Na vele jaren gesteggel en gedoe kon dan eindelijk de eerste paal van de nieuwe locatie in Baanstee Noord in de grond worden geramd. Als de nieuwbouw een feit is staat de bezoekers van Caravancentrum Waterland een perceel van 6.500 vierkante meter aan caravans en toebehoren te wachten. Het terrein meet een totale oppervlakte van 1,2 hectare.
Het huidige domein van de Van Zons, aan de Voltastraat, groeit al vele jaren uit z'n jasje. "Ik ben zo blij dat we hier met z'n allen staan. Hier heb ik jaren op gewacht. Eerst moesten we ons door de crisis heen loodsen en vervolgens heb ik grijze haren gekregen van het voortraject naar dit officiële moment toe. Sinds 2010 hebben we chronisch tekort ruimte in onze huidige vestiging. Eigenlijk wilden we het eerste bedrijf op de Baanstee Noord zijn, maar het is iets anders gelopen", beschrijft Jan van Zon de lange weg naar het slaan van de eerste paal. Niet zonder trots meldde hij dat drie generaties Van Zon aanwezig waren. "Mijn ouders, wij en onze zoons".

Start in Den Ilp


Veertig jaar geleden startte het bedrijf in Den Ilp met de verkoop van Bergland caravans. In 1981 werd het merk Hobby aan de activiteiten toegevoegd. Deze aanwist bracht ook de verhuizing naar Oostzaan met zich mee. Later werd Waterland ook nog dealer van Fendt. Met Hobby en Fendt heeft het bedrijf twee topmerken binnen de muren.

Betrouwbare partners


Uiteindelijk vonden Jan en Berdi van Zon in EWP (Eric Westerneng), Cees Groothuizen (Van Overbeek Makelaars) en IJbouw drie betrouwbare partners. In gezamenlijkheid kwamen ze tot de plannen, die in 1999 voor het eerst op papier kwamen en op termijn moeten leiden tot een mega-caravancentrum op de grens van Purmerend en Kwadijk. Een caravancentrum voor de toekomst. En dat is mooi, want de zoons zien het wel zitten om de zaak van pa en ma op termijn over te nemen.
Als de bouw naar wens verloopt, wordt het nieuwe Caravancentrum Waterland medio maart 2019 geopend.

Artikel geplaatst op donderdag 07 juni 2018 - 15:25