Rodi

Bekroonde zomerkoninkjes van Bakkerij Kees Gutter

(Foto: Bakkerij Kees Gutter)

PURMEREND - Aardbeien worden niet voor niets zomerkoninkjes genoemd. Het is hét fruit van het zomerseizoen. Lekker op een knapperig wit tijgerbroodje, los uit het vuistje of… op de aardbeiensloffen van Bakkerij Kees Gutter. Die zomerkoninkjes van de bakker van Waterland zijn naar eigen zeggen nu nóg Koninklijker.


De zomerkoninkjes op de aardbeiensloffen worden door de bakkers van Kees altijd ontkroond voor ze op de slof mogen. Daar gaat hun Koninklijke status! Daarom doen de bakkers er alles aan om ze toch extra aanzien te geven. Zo zorgen ze ervoor dat de aardbeitjes in een gespreid bedje komen. Een luxe, Koninklijk bed van stevige koek met meegebakken room. Met een dikke laag vers banketbakkersroom voor extra zachtheid voor hun roodgekleurde huid. Alleen de mooiste en lekkerste zomerkoninkjes van groentespecialist Leek uit Volendam komen door de keuring: ze moeten stevig in hun vel zitten en er blozend uitzien. Na hun ontkroning mogen ze plaatsnemen op het zachte bedje en worden ze bedekt met wolkenwitte toeven slagroom. Zo komen de zomerkoninkjes het beste tot hun recht.

Bekroning
En dan blijkt dat ze ook zonder kroon hun Koninklijke status hebben behouden, want het heeft het Nederlands Bakkerij Centrum behaagd de aardbeiensloffen van Bakkerij Kees Gutter wederom te bekronen met goud. Zo zijn niet alleen de zomerkoninkjes blij, maar ook de banketbakkers van Kees én de mensen die van deze Koninklijke lekkernij mogen genieten. Ook zo'n Koninklijk hoogstandje proeven? Mensen kunnen gedurende het seizoen in de winkels van Bakkerij Gutter terecht of bestellen in de online winkel via www.keesgutter.nl.

Artikel geplaatst op woensdag 13 juni 2018 - 15:25