Rodi

Home Instead helpt ouderen langer
vitaal en veilig thuis te laten wonen

Janneke en Bas Leijden van Amstel van Home Instead op de Purmerendse Koemarkt. (Foto: aangeleverd)

PURMEREND - De behoefte voor ouderen om langer in een veilige en vertrouwde omgeving thuis te blijven wonen neemt alleen maar toe. Home Instead Thuisservice Waterland heeft hiervoor oplossingen beschikbaar en start vanaf deze week haar dienstverlening in Purmerend en omstreken.
“Wat echt bijdraagt aan het welbevinden zijn vaste gezichten en vaste tijdstippen waarop zorg wordt verleend. Doordat steeds dezelfde personen bij de klant over de vloer komen, leren ze iemand goed kennen, bouwen een persoonlijke band op en weten daardoor beter wat de wensen zijn en waaraan er behoefte bestaat. Daarop kan dan in de begeleiding worden ingespeeld door werkzaamheden of taken net even anders te doen, dan misschien van tevoren was afgesproken. Bij Home Instead heeft de klant bovendien een stem in de keuze van de CAREGiver die de zorg komt leveren.” zegt Janneke Leijden van Amstel, directeur Home Instead Thuisservice Waterland.

Rustgevend

Ook vaste, afgesproken tijden waarop iemand langskomt, worden als zeer rustgevend ervaren. “Je zit dan niet steeds op de klok te kijken, want er is duidelijkheid”, zo zegt Janneke. “We kunnen dit doen omdat een CAREGiver niet langs verschillende adressen moet, maar zich op zijn of haar eigen klant kan richten.”
Welbevinden

Janneke stelt: ”Door onze manier van werken dragen wij als Home Instead een steentje bij aan het welbevinden van onze klanten en daarmee aan de verbetering van de ouderenzorg”
Wilt u meer informatie of advies, dan kunt u contact opnemen met Home Instead Thuisservice Waterland, www.homeinstead.nl Het telefoonnummer is 0299 316 207 of stuur een mail naar info.waterland@homeinstead.nl

Artikel geplaatst op dinsdag 10 juli 2018 - 16:37