Rodi

Bram Mannenmode niet meer weg te denken
Speciaalzaak in midden- en hogere segment wars van het pushen van klanten

Ronald Witmondt met zijn zoon Alexander in de fraaie winkel aan de Kaasmarkt. (Foto: Han Giskes)

PURMEREND – Ronald Witmondt bestiert sinds drie jaar Bram Mannenmode aan de Kaasmarkt 7. Hij denkt graag in het collectief. “Kom lekker in Purmerend winkelen, daar kun je alles krijgen. Dat bespaart je een ritje naar Amsterdam of Hoorn”, steekt hij van wal.


Het is even wennen om te luisteren naar iemand die niet in eerste instantie zegt een prachtige modezaak te bezitten. Het zegt veel over hoe Witmondt erin staat. “Deze stad heeft alles te bieden, waarom zou je ergens anders gaan shoppen?”
Ronald B. (deze letter staat voor Bram) Witmondt heeft zijn sporen ruimschoots verdiend bij het gerenommeerde modebedrijf Oger. De in Oosthuizen woonachtige ondernemer besloot drie jaar geleden de stap te wagen om zelfstandig verder te gaan, zag het pand aan de Kaasmarkt en was verkocht. Sindsdien beweegt Bram Mannenmode zich in het midden- en hogere segment. Met merken als Emporio Armani, Profuomo, BB Chum, 7 For All Man Kind en Museum is het Witmondt gelukt om vaste voet te krijgen.

BB Chum

Velen weten de fraaie winkel in het hartje van de stad te vinden voor een goed maatpak (vanaf pakweg € 500,-, anderen kiezen het liefst voor smart casual, zoals de combinatie van een vrijetijdsstijl met iets netjes heet. Weer anderen komen gericht voor een kleurrijk en mooi overhemd van BB Chum, speciaal ontworpen door de in Zuidoostbeemster woonachtige Martijn Bot. Witmondt: “Er is echt een fanclub voor deze hemden”.
Heel opvallend in de collectie van Bram Mannenmode zijn de trendy en bovenal comfortabel zittende jassen van het Italiaanse merk Museum. “De maker van deze jassen verstaan de kunst van het weglaten; er zitten geen tierlantijntjes aan. De jassen zijn wind- en waterdicht, zijn van stretch en dragen daardoor prettig. Zelfs in de auto kun je rustig je jas aanhouden”, is de ervaring van Ronald.
Stretch zet de toon

Als dealer van Emporio Armani is er geen grotere in Waterland. “Een supermooi merk. Emporio Armani gebruikt een naturel stretch in de polo’s en shirts die van 100% katoen zijn. Het comfort wordt door de grote bewegingsvrijheid extra verhoogd. En dat terwijl het shirt mooi getailleerd om het lichaam zit. Trouwens, stretch is helemaal niet meer weg te denken uit de hedendaagse mode-items”.
Voor Witmondt, die op zaterdag in de winkel wordt geassisteerd door zijn zoon Alexander, is het pushen van klanten niet zijn ding. “Ik heb veel liever dat de mensen tevreden de winkel verlaten, dan dat ik ze iets aansmeer. Als het niet goed zit of staat, zeg ik het. En als ik geen andere maat voorhanden heb, adviseer ik om naar een andere herenmodezaak te gaan. Er zijn er genoeg in deze stad”.
Lekker hapje

Officieel bestaat Bram Mannenmode aanstaande zaterdag op de kop af drie jaar. Het is het ideale moment om een klantenpas te introduceren. De pas biedt tal van voordelen waaronder dat houders als eerste op de hoogte zijn van de (nieuwe) collecties. Op zaterdag 29 en zondag 30 september staat voor alle klanten een lekker hapje klaar. Zaterdag middag ondersteunt DJJur de feestelijkheden met een gezellig deuntje.
Bram Mannenmode, Kaasmarkt 7. Het telefoonnummer is 06 30 13 07 99. Zie ook www.brammannenmode.nl Het e-mailadres is info@brammannenmode.nl

Artikel geplaatst op dinsdag 25 september 2018 - 09:37