Rodi

Stress voorkomen bij dierenartsbezoek

Dierenarts Michelle en kitten Coco. (Foto: aangeleverd)

PURMEREND - Stress is voor mens en dier ongezond. Daarom doen we er zoveel mogelijk aan om stress te vermijden. Bijvoorbeeld met gescheiden wachtkamers, behandelkamers en herstel- en opvangruimte voor hond en kat. En door op afspraak te behandelen en de wachttijd zo kort mogelijk te houden.


Maar, wist u dat u ook kunt helpen om dierenartsbezoek voor uw en andere huisdieren zo rustig mogelijk te laten verlopen? Katten kunt u het beste meenemen in een draagmandje. Tips om de kat op een gemoedelijke manier in het mandje te krijgen vindt u op onze website. In het kattengedeelte van de kliniek kunt u het mandje op een van de speciale kubussen plaatsen. Katten hebben namelijk graag een beetje overzicht.
Honden kunt u het beste aangelijnd meenemen en die lijn vervolgens kort houden. Zelfs wanneer uw hond op zijn of haar gemak is, kunnen er andere dieren in de buurt stress ervaren van alleen de aanwezigheid van een (andere) hond. Een angstige hond is graag bij zijn of haar baasje in de buurt en maakt liever geen oogcontact met andere honden. De hondenwachtkamer is zo ingericht dat er meerdere mensen met honden plaats kunnen nemen zonder dat de honden in elkaars zichtlijn zitten.
Meer over stress en andere onderwerpen vindt u op onze website: www.dierenartspurmerend.nl

Artikel geplaatst op woensdag 03 oktober 2018 - 16:45