Rodi

Tegels moeten onderhoudsarm en duurzaam zijn
De economie trekt weer aan, de mensen weer positief gestemd

Janny en Rik in de winkel aan Volume in Baanstee-Oost. (Foto: aangeleverd)

PURMEREND - Rik en Janny van Hagen runnen sinds oktober 1997 Tegelhandel Purmerend. Begonnen aan de Einsteinstraat, verhuisde de tegelspeciaalzaak zo’n achttien jaar geleden naar Volume 68-70. Rik, die enige tijd als vertegenwoordiger bij een groothandel van tegels heeft gewerkt, hakte 21 jaar geleden de knoop door en begon samen met zijn vrouw Janny voor zichzelf. Sindsdien weet iedereen die service en goede kwaliteit wenst, Tegelhandel Purmerend te vinden. Het is voor Rik inmiddels niet zijn werk maar zijn hobby geworden.


"Tegels zijn op dit moment heel populair omdat ze onderhoudsvriendelijk, duurzaam zijn en in combinatie met vloerverwarming die met vloertegels een betere verdeling van de warmte hebben waardoor het stoken ook weer energiezuiniger is. Door middel van te stofzuigen en dweilen schoon te houden kun je 15 tot 20 jaar soms nog langer plezier van hebben. Niet na zoveel tijd de vloer weer leeg halen om het op te schuren of opnieuw in de was te zetten of te impregneren. Wij kunnen alles van A tot Z voor u regelen van het verwijderen van de bestaande vloer tot het opnieuw opbouwen van de dekvloer met of zonder vloerverwarming tot de tegels aanleggen. Dit geldt ook voor toilet-, badkamer- of keukentegels", vertelt Rick.

Alle kanten op

Je kunt er volgens hem alle kanten mee op en ze passen in elk interieur. "De tegels die we hier verkopen, zijn stuk voor stuk van hoge kwaliteit, waarvan de prijzen in het midden- en hoogsegment liggen. We willen natuurlijk niet dat mensen na vijf jaar al terug komen met de klacht dat hun tegels versleten zijn. Als je een goede tegelvloer neemt, mag je toch wel verwachten dat die vijftien tot twintig jaar prachtig blijft liggen’’, vindt Janny. Bij Tegelhandel Purmerend ben je aan het juiste adres ze denken met u mee en u bent geen nummer. "Men koopt tenslotte geen broodje waar je de volgende keer weer een ander voor neemt omdat deze niet zo lekker was. Wij werken met de bekendste merken en vernieuwen regelmatig het assortiment."
Casa dolce Casa, LEA en Castelvetro zijn enkele topmerken die bij Tegelhandel Purmerend te vinden zijn. "Plavuizen hebben heel veel voordelen. Ze zien er niet alleen mooi uit, maar ook bijna niet van echt te onderscheiden. Zoals bijvoorbeeld de houtparketlook, marmer hardsteen en noem het maar op. Strak of rustiek, diverse formaten zijn aanwezig en er zijn verschillende mogelijkheden. Natuurlijk hoort opmeten, doorspreken en aanbrengen van de vloeren, vloerverwarming badkamer, toilet of keuken ook tot de mogelijkheden.’’
Op maat geholpen

Mensen die niet zo goed weten welke vloer ze nu willen, worden door Janny en Rik op maat geholpen. ,,Je gaat dan eerst vragen wat voor gevoel ze bij bepaalde tegels hebben. Houden ze van robuust, strak, mat of glanzend. Wat voor soort meubels komen er op te staan. We zoeken dan wat tegels uit en de klant kan daarop een reactie geven. Zo komen we tot een tegel die helemaal bij de mensen past.”
Wil je vloerverwarming onder de tegelvloer, geen probleem. Ook dat regelt Tegelhandel Purmerend. ,,We hebben een contract met JK, de vloerverwarming specialist. Dit bedrijf is marktleider op het gebied van vloerverwarmingen aanleggen, maar 1,5 cm diep en stofvrij ingefreesd kan worden, en bovendien is het in sommige gevallen ook mogelijk om door de bestaande tegels heen te frezen. Bovendien is het voor de klant makkelijk dat alles onder één dak geregeld kan worden.’’
De openingstijden zijn van dinsdag tot en met vrijdag van 10.00 tot 17.30 uur en zaterdag tot 16.00 uur. Maandag is de zaak dicht. Tegelhandel Purmerend is gevestigd aan Volume 68-70 (industrieterrein Baanstee Oost). Het telefoonnummer is 0299 46 31 46.
Mocht u alvast een voorproefje willen zien? Bezoek dan de website www.tegelhandelpurmerend.nl

Artikel geplaatst op donderdag 11 oktober 2018 - 10:34