Rodi

BRASA Purmerend beste 'grand'café van Noord-Holland
Nummer 7 in Misset Top 100, De Bonte Koe op 67

Winnaars en jury van de Top 100 bijeen. Op de bovenste rij tweede van links Arwin Versteijne. (Foto: aangeleverd)

PURMEREND - "Dat we dit in vierenhalf jaar sinds ons bestaan hebben we bereikt, vind ik te gek. Ik ben dan ook apetrots". Aldus de reactie van Arwin Versteijne, eigenaar van BRASA Purmerend nadat bekend werd dat zijn établissement als 7e is geëindigd in door Misset geïnitieerde Café Top 100 verkiezing. Dat betekent dat BRASA het beste café van Noord-Holland is.


Het ook aan de Koemarkt gevestigde (bier)café De Bonte Koe, die de laatste jaren altijd in de lijst van beste 100 cafés van Nederland aanwezig is, eindigde dit keer op plek 67.
De verkiezing van de Café Top 100 dekt niet geheel de lading, want BRASA is niet een specifiek café, maar meer een multifunctioneel horecabedrijf in de trant van een brasserie of grand café. Bij BRASA kan je overdag terecht voor een heerlijk kopje koffie, een smaakvolle lunch, zakelijke borrel of een gezellig diner. Kortom, de hele dag verpozen

Teamprestatie

Versteyne: "Vorig jaar werden we 40e en nu zijn we de top 10 binnen gekomen. Ik zie het als een fantastische teampresentatie. Onze medewerkers verdienen echt een pluim voor hun inzet, passie en vakbekwaamheid’. Het is ook mooi en goed om te zien dat onze branche steeds professioneler wordt".
Trainingen

De vakjury roemde BRASA om de gastvrijheid en de kennis van de medewerkers. "Zij volgen regelmatig trainingen om op de hoogte te blijven van bijvoorbeeld over bier, wijn en koffie. Daar besteden we veel aandacht aan".
Alle horecabedrijven die zich hebben ingeschreven voor de Café Top 100 krijgen bezoek van een mystery guest en daarna van de vakjury. De 125 best scorende bedrijven door de mystery guest gaan door naar de tweede ronde en krijgen de vakjury op bezoek. Beide bezoeken zijn onaangekondigd en anoniem. Daarna komt de hoofdjury bijeen, die de 8 bedrijven met de meeste punten, opnieuw bezoeken. Dit bezoek is op afspraak. De ondernemer mag dan ook zijn of haar verhaal doen en geven een open en transparante kijk in en achter de schermen van de onderneming.

Artikel geplaatst op dinsdag 13 november 2018 - 12:54