Rodi

Taart voor schoonste winkelcentrum Weidevenne

Wethouder Eveline Tijmstra op het punt om de grote taart aan te snijden. "Het is de verdienste van de ondernemers van Weidevenne en het winkelend publiek.(Foto: Han Giskes)

PURMEREND - Taart was er dezer dagen voor de ondernemers van winkelcentrum Weidevenne. En voor klanten een gratis kopje koffie. De reden was dat het centrum tot schoonste winkelgebied van stichting Nederland Schoon is uitgeroepen. Het centrum scoorde een eindcijfer 7,4, ten opzichte van een 7,0 in 2017.Aan de verkiezing deden in heel Nederland 581 winkelgebieden mee. In Purmerend waren dat, behalve Weidevenne Gildeplein, Meerland, Zwanebloem en het centrum. Zwanebloem in Gors deed dit jaar voor het eerst mee. Meerland eindigde als tweede, Gildeplein als nummer drie, het centrum werd vierde en Zwanebloem sloot de rij.
Om tot de beoordelingen te komen, heeft Nederland Schoon winkelend publiek ondervraagd. Op basis daarvan en een aantal andere factoren, komt de ranglijst tot stand.

Leefbare stad

De winkeliers van het winnende centrum namen een bedankje in ontvangst van Eveline Tijmstra. Tijmstra. De wethouder had een grote taart mee. "Het is de verdienste van de winkeliers en natuurlijk ook het winkelend publiek, dat ook keurig het eigen afval weggooit. Samen kunnen we zorgen voor een schone en leefbare stad", aldus de wethouder.

Artikel geplaatst op dinsdag 13 november 2018 - 13:45