Rodi

Nieuwe internationale horeca-opleiding Horizon College

Mees Valbracht, student van de mbo-opleiding Horeca Ondernemer. (Foto: Horizon College)

PURMEREND - Het Horizon College houdt vrijdag 14 december haar open dag. Toekomstige studenten en hun ouders kunnen een kijkje nemen bij de mbo-opleidingen op de vestigingen in Purmerend, Hoorn, Alkmaar en Heerhugowaard. Zo kunnen zij in Purmerend de nieuwe opleiding International Manager Hospitality, Food and Beverages bezoeken. Studenten van deze tweetalige horeca-opleiding kunnen gaan werken als manager in internationale hotels in zowel binnen- als buitenland.


Studenten van de opleiding International Manager Hospitality, Food and Beverages (niveau 4) krijgen les in vakken als horecakennis, marketing, human resources, organisatie van events, leidinggeven, ondernemen en duurzaamheid. Omdat een goede beheersing van de Engelse taal belangrijk is, leren studenten in de praktijklessen de vaardigheden in het Engels van docenten die Engels als moedertaal hebben. Hierdoor ligt de kwaliteit van het Engels dat zij leren volgens Horizon College hoog. Studenten lopen hun stages in internationale hotels in Nederland. Voor de stage van 15 weken in het derde jaar krijgen zij de mogelijkheid om deze in het buitenland te doorlopen. Als keuzedeel kunnen zij dan ook de vakken Spaans of Duits volgen.

Ervaringen Mees

Mees Valbracht (19) is derdejaarsstudent van de mbo-opleiding Horeca-ondernemer. Ook deze opleiding op niveau 4 leidt op tot een functie als manager in de horeca. Mees wil in de toekomst graag zijn eigen bar beginnen, in Nederland of in het buitenland. Hij vindt het dan ook belangrijk om meer talen te spreken en kennis van andere culturen te hebben. Daarom heeft hij als keuzedeel het vak Spaans gevolgd en heeft hij een stage van vier maanden in een hotel op Mallorca gedaan.
Hier verzorgde hij onder andere het in- en uitchecken van de gasten. Mees: "Ik heb tijdens deze stage heel veel geleerd. Ik ontmoette veel verschillende soorten gasten en leerde hoe ik hen op hun eigen manier moest benaderen. Ik was wel eens in Spanje op vakantie geweest, maar door er nu te werken, heb ik de Spaanse cultuur echt leren kennen. Ik zag hoe de mensen daar zes dagen per week, tien uur per dag moeten werken en heb hier veel respect voor gekregen. Ook ben ik veel zelfstandiger geworden. Ik moest daar mijn eigen was doen en alles zelf regelen."
Mees adviseert jongeren die interesse hebben in een horeca-opleiding om een kijkje te nemen bij de nieuwe internationale opleiding: "Of je nu later wel of niet in het buitenland wilt gaan werken, een goede beheersing van de Engelse taal is altijd belangrijk en een stage in het buitenland is een geweldige ervaring."
De open dag duurt van 16.00 tot 21.00 uur. Meer over de opleidingen van het Horizon College is te vinden op: horizoncollege.nl.

Artikel geplaatst op dinsdag 27 november 2018 - 10:57