Rodi

Breider Tuinmachines speelt in op veranderende markt

Stefan de Vries met een van de paradepaardjes van STIHL. (Foto: Rodi Media/JB)

HOORN - Sinds 1970 is Breider Tuinmachines de speciaalzaak voor alles op het gebied van gazon-, tuin-, en parkonderhoud. Naast het meest uitgebreide assortiment van Nederland beschikt Breider over een eigen service- en onderhoudsdienst, alsmede een uitgebreid onderdelenmagazijn. Met andere woorden: Breider biedt het complete pakket.


Grondlegger van het bedrijf was Jan Breider. De huidige roergangers zijn Ab de Vries en zijn zoon Stefan. Beiden kunnen smakelijk en met de nodige passie vertellen over de specialismes van Breider. "Onze markt is zo divers dat het zich beperkt tot een bepaalde jaargang. Wij zijn gedurende het hele jaar in touw, al moet ik wel zeggen dat de piek ligt in de maanden maart tot en met juni. Dat heeft te maken met het tuin- en parkonderhoud en de groenvoorziening", aldus Ab.

Strenge winter

Het marktgebied van Breider is zeg maar alles boven het Noordzeekanaal en de doelgroep campings, gemeente, hoveniersbedrijven en instellingen. Stefan: "En doordat we ook een groot assortiment hebben aan zoutstrooiers, sneeuwschuivers en -blazers hebben we bijvoorbeeld ook veel ijsclubs als klant. Stilletjes aan hopen we eindelijk weer eens een strenge winter te krijgen".
Breider Tuinmachines heeft vooral veel electrische machines. "Alhoewel momenteel dieselolie ook een trend is. Het voordeel hiervan is dat het goed houdbaar en schoon is. We merken wel dat de hoeveelheid brandstof in machines steeds minder wordt en dat accu-gereedschap de overhand krijgt. Het nadeel echter is dat accu's nog niet sterk genoeg zijn. Dat is op dit moment het grootste probleem van de producenten", weet Ab.
Robotmaaiers

In automatische robotmaaiers zien Ab en Stefan een constant stijgende lijn. "Dit gaat weliswaar ten koste van de zitmaaiers, maar het grote voordeel van de robots is dat ze steeds beter en goedkoper worden. En dat in combinatie met het gemak zorgt voor grote belangstelling", doet Stefan uit de doeken. Om eraan toe te voegen dat van maaien met een robot het gras voller en groener wordt.
Grote merken bij Breider zijn STIHL en Kubota. De eerste behoeft nauwelijks uitleg en staat voor pure kwaliteit. Kubota is een Japans merk en fabriceert tractoren, maaiers en terreinvoertuigen.
Via gsm

Volgens Stefan de Vries is sprake van en een flink veranderende markt. "Dat is al enige tijd aan de gang en zal de komende jaren alleen nog maar toenemen. Als je nagaat dat er nu al een automatische grasmaaier is die via gsm te besturen is. Dat kan voor oppervlakten van 300 tot wel 15.000 vierkante meter. We zien hierin ook een grote rol weggelegd voor het maaien van sportvelden en golfbanen".
Een kijkje bij Breider Tuinmachines is beslist de moeite waard. Het bedrijf is gevestigd aan de Electronweg 14 in Hoorn. Het telefoonnummer is 0229 21 81 13. Het e-mailadres is info@breidertuinmachines.nl Voor het raadplegen van de website: www.breider.nl

Artikel geplaatst op woensdag 05 december 2018 - 14:00