Rodi

Specsavers spaart hele jaar voor Stedelijk Orkest

PURMEREND - Het jaar kan niet beter beginnen voor Stedelijk Orkest. In de Purmerendse vestiging van Specsavers wordt het hele jaar gespaard voor het muziekgezelschap.


Elk jaar zet Specsavers Purmerend voor elk verkocht montuur of hoortoestel een vast bedrag opzij voor een lokaal initiatief. Dit jaar mochten de medewerkers van elke winkel een lokaal initiatief uitzoeken die zij graag een financieel steuntje in de rug wilden geven. En dat werd uiteindelijk Stedelijk Orkest.
Het is de negende spaarronde van Stichting Specsavers Steunt, onder welke paraplu de actie plaatsvindt. Alle Specsavers-winkels in Nederland sparen ieder jaar voor een goed doel uit de omgeving. “Het is voor lokale goede doelen niet altijd even gemakkelijk om aan financiële middelen te komen. We merken elk jaar weer dat de donaties erg welkom zijn. Als winkel kunnen we op deze manier bijdragen aan het belangrijke werk van lokale initiatieven voor de gemeenschap. We verheugen ons daarom niet alleen op het sparen voor Stedelijk Orkest maar ook op het vergroten van de naamsbekendheid van het orkest”, aldus optiekdirecteur Farzad Khoyi.

Specsavers Steunt

De Specsavers-winkelteams zijn zeer betrokken bij de lokale gemeenschap en die betrokkenheid zet de winkelketen graag om in actie. Om die reden werd in 2010 Stichting Specsavers Steunt in het leven geroepen. Alle 144 winkels van de optiekketen steunen ieder jaar een lokaal goed doel en samen ook een landelijk doel. Dit jaar is dat het Oogfonds. Voor elk verkocht montuur en hoortoestel doneren de winkels automatisch een vast bedrag aan Stichting Specsavers Steunt. Aan het einde van het spaarjaar schenken de winkels het bijeengebrachte geldbedrag aan de 144 lokale goede doelen en het landelijke doel.
Snelgroeier

Specsavers is een snelgroeiende retailketen die 144 oog- en hoorzorgwinkels in Nederland exploiteert. De winkels worden gerund op joint-venture basis onder leiding van lokale winkelpartners. Het van oorsprong Britse familiebedrijf is sinds 1997 in Nederland actief en heeft als missie om kwalitatief hoogwaardige én betaalbare oog- en hoorzorg voor iedereen toegankelijk te maken. Specsavers Nederland boekte in 2017/2018 een omzet van €140 miljoen.
Specsavers heeft als doel de komende jaren een steeds prominentere rol te spelen in de markt van eerstelijns oog-en hoorzorg en haar positie verder versterken. Alle opticiens die werkzaam zijn bij Specsavers hebben een externe optiekopleiding afgerond. Tevens zijn al onze audiciens StAr (Stichting Audicienregister) geregistreerd, waarmee kwaliteit van dienstverlening en bedrijfsinrichting is gewaarborgd.

Artikel geplaatst op donderdag 10 januari 2019 - 08:53