Rodi

Piet en Nel de Jongh dragen fietsspeciaalzaak
na decennia over aan dochter en schoonzoon
Nanette en Koert sinds 1 januari de nieuwe eigenaren

Stuivertje wisselen in het karakteristieke pand aan de Peperstraat. Nel (links) en Piet de Jongh (rechts) hebben de zaak overgedragen aan dochter Nanette en schoonzoon Koert. (Foto: Rodi Media/MB)

PURMEREND – Per 1 januari is Fietsspecialist Piet de Jongh, gevestigd aan de Peperstraat 24, van vader en moeder Piet en Nel de Jongh overgegaan op dochter Nanette en haar partner Koert. Dat betekent dat nu de vierde generatie De Jongh (mede)verantwoordelijk is voor het reilen en zeilen in de oer-Purmerendse ondernemersfamilie.


De zaak bestaat 83 jaar en is in die periode verhuisd van de Willem Eggertstraat naar het zo karakteristieke huidige pand, inclusief het portiekje, aan de Peperstraat. Vroeger was er het Markthotel gevestigd, speciaal voor boeren die naar de dinsdagmarkt op de Koemarkt gingen. De nacht- en dagbel bij de deur zijn nog zoete herinneringen aan die tijd.
Piet en Nel laten de alom bekende fietsspeciaalzaak met een gerust hart over te laten aan Nanette en schoonzoon Koert. Piet wordt eind deze maand 77 jaar en daar komt bij dat de ontwikkelingen van de e-bike Piet zo langzamerhand waren ontgroeid. “Het gaat allemaal zo verdraaid snel, ik kon het amper meer bijhouden”, aldus Piet. Dochter Nanette, inhakend: “Het is de laatste jaren niet alleen dat de auto aan de computer moet, ook de fiets heeft op z’n tijd een update nodig.”

Grote klantenkring

De nieuwe eigenaren zijn vast van plan om de service en kwaliteit te garanderen, die zo kenmerkend waren toen Piet en Nel de zaak nog leidden. En aangezien Koert al gedurende vijf jaar reparaties uitvoert in de tweewielerspeciaalzaak, zal de grote vaste klantenkring weinig merken van de verandering. Nanette werkt sinds drie jaar bij haar vader en moeder. Tel erbij op dat het bloed kruipt waar het niet kan gaan en het zal duidelijk dat Piet en Nel met enige regelmaat hun gezicht laten zien.
Gerestaureerd

Nog niet zo lang geleden is de voorgevel van het historische pand gerestaureerd. “Daar zijn we erg trots op”, aldus Koert. “Het geeft aan dat we liefde voor het pand hebben. Past een beetje bij de frisse start die Nanette en ik hier willen maken.”
Fietsspecialist Piet de Jongh verkoopt de topmerken Gazelle, Koga, Flyer en Cube. Gazelle is genoegzaam bekend, evenals Koga. Het Duitse merk Cube produceert sportieve fietsen en duurzame e-bikes. Flyer komt uit Zwitserland en is een exclusief merk ik krachtige e-bikes.
Piet de Jongh is en blijft dus het vertrouwde adres voor een ruim assortiment aan stadsfietsen, elektrische fietsen, racefietsen, mountainbikes, tourfietsen, hybride fietsen en kinderfietsen vanaf 12″. Ook voor onderdelen, accessoires, kleding en onderhoud een piekfijn adres.

Artikel geplaatst op donderdag 10 januari 2019 - 15:19