Rodi

InStyle met twee damesmodezaken in centrum
Women’s Fashion aan Breedstraat en sinds kort Vogue aan Waagplein

Genodigden werden op de openingsavond vanuit de vestiging aan de Breedstraat door prachtig uitziende dames begeleidt naar de nieuwe winkel aan het Waagplein. (Foto: Han Giskes)

PURMEREND - Sinds vorige week telt de binnenstad twee damesmodezaken van InStyle. Nadat 5 jaar geleden aan de Breedstraat 29 InStyle Women’s Fashion de deuren opende, was dat vorige week donderdagavond aan het Waagplein 28 het geval met InStyle Vogue. Een gedurfde zet van eigenares Saar van Kampen. Aan de andere kant weet ze exact waar ze aan begint.


In april 2014 nam ze de definitieve beslissing om een dameszaak op te zetten die aan zou sluiten bij de moderne middelbare vrouw. “Eigenlijk zoals ik zelf een beetje met een zoektocht bezig was naar kleding die goed bij mijzelf aansloot”, vertelt Saar van Kampen.
“Zo’n idee is natuurlijk heel interessant, maar echt vanzelfsprekend was het niet. Bij veel merken kreeg ik nee te horen. Ik was geen grote speler in de modewereld, sterker nog ik was helemáál geen speler in deze branche”, gaat Saar verder. Desondanks besloot ze door te zetten, met name door alle ervaringen in de retail en de commerciële bezigheden die ze jaren heeft gevoerd. “De stap in de modewereld naar hoogwaardige fashion moest ik toch kunnen neerzetten!”

Merkenpallet

Het werd een zoektocht naar het juiste pallet aan merken, een zoektocht naar fijn ondernemerschap in combinatie met de juiste klant. “Gek genoeg ging het ook bijna vanzelfsprekend. Het was interessant om dit vak te gaan beoefenen, om te verdiepen, om te vallen en om weer op te staan. Als ik zelf de modewereld moet illustreren, is deze grillig, niet altijd betrouwbaar en best wat arrogant. Maar als ik terugkijk is het gelukt een machtig fijne dameszaak neer te zetten van ruim 160 m2. We weten allemaal dat er veel winkels omgevallen zijn. Daarnaast is het online winkelen nog steeds groeiende."
Uitdagingen

“Nu, vijf jaar later, staan we er. Op een nieuwe locatie, die een maand geleden werd afgesloten door De Kleedkamer. Wij zetten in dit prachtige pand op deze fantastische locatie InStyle vogue voort. We doen dat op onze eigen wijze, met onze eigen uitdagingen. Dat hoort ook zo. We hebben afgelopen zomer de merken veelvuldig en met aandacht ingekocht en kunnen de klant nu in twee winkels, met een gezamenlijke oppervlakte van 240 m2 bedienen.”
In november van het afgelopen jaar is het team uitgebreid met drie nieuwe dames. “Met elkaar en met vakmanschap gaan we de klanten bedienen en gaan we ervoor zorgen dat de ogen van de klant gaan glinsteren.”
Klanten verwennen

Met zichtbare trots vertelt Saar van Kampen vijf jaar alleen te zijn begonnen. “We zijn nu met zeven prachtige vrouwen. Een groei in personeel, in merken, in kennis en een groei in onze klantenkring. We houden ervan om klanten te verwennen met eigenlijk de meest simpele dingen. Een ouderwetste spaarkaart, een ouderwets kopje koffie, een ouderwets koekje en een ouderwets praatje. Dit allemaal wel in een jasje anno 2019”, aldus Saar tot slot.

Artikel geplaatst op maandag 04 februari 2019 - 13:10