Rodi

'Sierbestrating is een begrip geworden'

De mannen van Jonk Sierbestrating. (Foto: Vincent de Vries/RM)

EDAM - Zijn vader Tom werkte in de betonfabriek in Edam, maar begon voor zichzelf. "Op 23 februari 1992 richtte hij Jonk Sierbestrating op aan de Hamerstraat in Edam", vertelt zoon Jory Jonk. "Hij begon op een klein terrein met beton- en grindtegels en een klein showtuintje." Nu, bijna 25 jaar later, heeft Jonk Sierbestrating vestigingen in Edam, Almere, Schagen en Vijfhuizen en biedt de onderneming zeker drieduizend producten op het gebied van tuinen aan en werk aan 38 man personeel.


Zijn vader stapte op het juiste moment in, weet Jory: "De keuze was in die tijd beperkt. Het assortiment bestond voornamelijk uit betontegels, klinkertjes en grindtegels. De sierbestrating kwam al snel in bloei en wij hebben meegelift op de ontwikkelingen die volgden. Er werd een chauffeur in dienst genomen en later kwam ook mijn broer Johan erbij. Jonk werd groter en groter en verhuisde daarom naar Oosthuizerweg 14 in Edam."
Daarna is er nog veel meer veranderd. "Sierbestrating is een begrip geworden, een verlengstuk van de woning. We hebben ons ontwikkeld tot een van de grootste en meest vooruitstrevende bedrijven in tuinmaterialen. We staan in nauw contact met de modernste betonfabrikanten in Nederland, Duitsland en België. Die geven ons de mogelijkheid tegels onder private label te laten produceren. Zo creëren we onze eigen, exclusieve producten en trends."
Naast de vele producten die Jonk Sierbestrating aanbiedt in haar fysieke winkels en webshop, verleent het bedrijf ook een belangrijke service aan de klant. "We hebben een eigen afdeling voor tuinaanleg, met momenteel twintig man in de buitendienst. Doordat we alles onder één dak hebben en onder garantie werken, zijn onze klanten verzekerd van goed werk."
In zijn jeugd heeft Jory al veel in het bedrijf gewerkt. "Tijdens de vrije uurtjes in mijn schooltijd ben ik ingezet in verschillende functies. Dan groei je op in de praktijk en ken je de klappen van de zweep." Als directeur runt Jory het hoofdkantoor in Edam. Hij doet de marketing, import en verkoop. Zijn vader en zijn broers Nick en Johan verzorgen de logistieke planning, het wagenpark, bestellingen en inkoop. "De andere filialen worden ook geleid door vakkundig personeel, stuk voor stuk toppers waar je van op aankunt", zegt Jory.
Jonk Sierbestrating Edam bevindt zich op Oosthuizerweg 14 in Edam. Meer informatie via tel.: 0299-372499, per e-mail, via: info@jonksierbestrating.nl en via de website: www.jonksierbestrating.nl.

Artikel geplaatst op dinsdag 26 april 2016 - 16:47