Rodi

HSB bedient totale bouwproces
Bedrijf ontzorgt in woningbouw en projectontwikkeling

Onlangs ontving de directie van HSB de Cobouw Award. Op de foto v.l.n.r.: Nico Klouwer, Camiel Honselaar, André Vos en Peter Maalman. (Foto: aangeleverd)

REGIO - Het volledig ontzorgen in de woningbouw en de projectontwikkeling zit HSB in het bloed. Aldus staat te lezen op de website van het Volendamse bouwbedrijf. HSB is opgebouwd uit projectontwikkeling, bouw en onderaanneming. Een totaalconcept van een bedrijf dat sinds 1932 maatwerk levert voor al haar opdrachtgevers.
We praten erover met directeur Camiel Honselaar. Het is opvallend en mooi hoe vaak in het gesprek Honselaar de medewerkers van HSB op een voetstuk plaatst. “We onderscheiden ons als een betrokken bouwer, ons belangrijkste bezit is onze eigen mensen. Daar moeten wij dan ook goed voor zorgen. Wij moeten ze uitdagende projecten bieden, een goede werksfeer bewerkstelligen en ervoor zorgen dat de werkdruk binnen normale proporties blijft” .

Thuis eten

Dat laatste legt hij uit aan de hand van een voorbeeld. “Iedereen moet ’s avonds bijtijds thuis kunnen zijn om met het gezin te eten. En niet tot tien uur doorgaan omdat er nog een klus afgemaakt moet worden. Dat komt hier niet voor. We willen niemand over de kling jagen. Prettig werken en normaal kunnen leven; daar gaat het om. En het is belangrijk om zo nu en dan met elkaar plezier te maken. Dat is ook de reden dat we jaarlijks diverse evenementen (waaronder een groot feest) voor onze mensen organiseren”.
Teamspelers

HSB bedient met al haar disciplines het gehele bouwproces. Het is een aannemer die veelal als bouwteamaannemer met haar opdrachtgevers werkt. “Samen een plan uitwerken met onze opdrachtgevers vanaf een eerste initiatief zit ons in het bloed. We zijn echte teamspelers” Aldus Honselaar. “samen lossen we alle technische en commerciële vraagstukken op.. Met een maatschappelijk verantwoorde focus op opdrachtgevers en bewoners stellen we hoge eisen aan kwaliteit, veiligheid en milieu”.
De directeur gaat prat op het feit dat altijd de kwaliteit wordt geleverd die vooraf is afgesproken. En, niet onbelangrijk, binnen de gestelde tijd. “Meer dan één oplevering per woning is bij ons geen issue. Daar hebben onze opdrachtgevers recht op. We streven naar perfectie en willen geen irritaties bij onze opdrachtgevers of kopers. We beseffen maar al te goed dat de oplevering van een project of een woning een feestje moet zijn”.
In hele provincie

HSB, waar 360 mensen werken, voert werken uit in heel Noord-Holland, tot grofweg Den Helder. Ook opdrachten in Flevoland, Zuid-Holland en Utrecht worden met enige regelmaat uitgevoerd. “Het moet binnen een uur te berijden zijn, dat is zo’n beetje ons criterium. Ook in dit geval geldt dat onze medewerkers ’s avonds thuis moeten kunnen zijn”.
Voor het grootste deel betreft het bouwen van woningen, zorgprojecten en winkels. Ook renovatie, restauratie en transformatie behoren tot de werkzaamheden. Het nieuwste paradepaardje onder de bouwvlag van HSB wordt in op de Kop van West gerealiseerd. Het is het project Marquise, een uniek en uit 50 appartementen bestaand complex in een soort diamantvorm gebouwd. Overigens zijn er nog een paar appartementen te koop.
“Purmerend is toe aan een nieuwere architectuur. Om die reden hebben we voor Rijnboutt Architecten gekozen om Marquise als architect. Datzelfde geldt voor het zogeheten Brantjes-terrein, tegenover het gemeentehuis in Purmerend. Ook daar zal de stad te maken krijgen met nieuwe vormen van architectuur”, weet Camiel Honselaar.
Voor goede medewerkers is er bij HSB altijd plaats. In dat geval is het goed om contact op te nemen met de afdeling P&O van HSB. En zij die overwegen om een appartement in Marquise aan te schaffen, kunnen contact opnemen met de makelaars Sopar en Teunisse, beide te Purmerend.

Artikel geplaatst op woensdag 13 juni 2018 - 08:09

Foto's