Rodi

Met fiets of kano naar mooie Waterlandse plekjes

Nynke Doets (links) en Peggy Wijtzes (rechts). (Foto: aangeleverd)

MONNICKENDAM - Met hun bedrijf ZagZag takes you places verhuren Peggy Wijtzes en Nynke Doets kano's en fietsen in Het Weeshuis, Monnickendam. In het weekend verzorgen ze er de horecawerkzaamheden. Ze zijn nu een week of zes aan het proefdraaien, maar Peggy en Nynke gaan hun onderneming zondag 19 juni officieel openen. Bezoekers kunnen dan genieten van allerlei lekkernijen.

Na even te hebben warmgedraaid wil ZagZag haar start nu zondag 19 juni een officieel tintje geven. Dat gaat van 14.00 tot 16.00 uur in Het Weeshuis gebeuren met een proeverij van lokale producten. Gasten kunnen genieten van de taarten van Het Weeshuis of hun handmade producten kopen. Daarnaast zijn er stands met Waterlands Bier van Bierderij Waterland, ambachtelijke gedroogde worst van Olijcke, Bio Limonade van DD Cordials, fruitijsjes van NICE en frozen yoghurt van WestCoast. De producten zijn bijna allemaal afkomstig van Waterlandse ondernemers. Een gelegenheidsformatie van Monnickendamse musici zorgt voor een feestelijke noot.
ZagZag wil bezoekers de andere kant van stadjes, culturen en plekken in Waterland laten zien. Het bedrijf verhuurt belangstellenden zeven dagen in de week kano's en fietsen om daar te komen. ZagZag wil een alternatief bieden voor massatoerisme. "Waar toeristen massaal naar links gaan, gaat ZagZag naar rechts", verwoorden Peggy en Nynke dat streven. Vandaar ook de naam ZagZag en niet 'ZigZag', waarbij de mensen zich in grote hoeveelheden door elkaar bewegen.
In Het Weeshuis zijn high-tea, lunch of een kop koffie met appeltaart te bestellen. Doordeweeks wordt dit verzorgd door de medewerkers van Stichting Philadelphia, die dagopvang voor mensen met een beperking in Het Weeshuis aanbiedt. In het weekend neemt ZagZag het over. Op die manier kunnen mensen ook in het weekend in de theetuin genieten van de taarten en broodjes. ZagZag bevindt zich in Het Weeshuis op Weezenland 16 in Monnickendam. Meer informatie is te vinden op zagzag.nl.

Artikel geplaatst op maandag 13 juni 2016 - 14:50