Rodi

'Prachtig om juist deze mensen te helpen'
Gepersonaliseerd vakwerk van Haarzorg

Haarzorg is te vinden in kapsalon Designline. (Foto: Studio Kek)

DE RIJP - Een van de vervelende bijwerkingen bij bestraling is haaruitval. Dat gebeurt echter alleen als het hoofd bestraald moet worden. Bestraling op andere plaatsen heeft geen haaruitval als bijwerking. Dat is anders dan bij chemotherapie. Deze therapie vernietigt zowel de kankercellen als de andere normale cellen met als gevolg dunner wordend haar of complete haaruitval. Haarzorg (www.haarzorg.nl) gevestigd in kapsalon Designline uit De Rijp begeleidt mensen die door hun ziekte kaal worden.

"We hebben sinds anderhalf jaar een aparte ruimte waar we in volledige privacy mensen kunnen helpen", zegt Margreet, eigenaar van Haarzorg en kapsalon Designline. " "We werken met drie gediplomeerde medewerksters voor intake en advies en plaatsing. De mensen die Haarzorg bezoeken, nemen vaak hun partner of vriend mee om dit samen te delen. Natuurlijk zijn het stuk voor stuk verdrietige verhalen, maar als we ons werk goed doen, toveren we toch weer een kleine glimlach op het gezicht. Haarwerk is er in alle soorten en maten in net zoveel prijsklassen. Het bestelde haarwerk kunnen we vervolgens volledig personaliseren. Extra krullen, gladder, platter of juist één grijze haarlok? We leveren maatwerk en zorgen ervoor dat iemand helemaal tevreden is."

Glimlachen

Omdat de haarwortels tijdens de chemo echt pijn kunnen doen, is het vaak toch een opluchting als het haar eraf mag. Het is bijzonder om mensen in deze fase bij te staan. Ook al is het een bescheiden bijdrage die ik lever. Het voelt toch wel goed als ik mensen in zo'n moeilijke periode weer een beetje zie glimlachen. Vaak zien we dat klanten die na een kuur hun haar weer terugkrijgen bij ons blijven terugkomen in het 'gewone' kappersdeel. Dat doet me natuurlijk wel goed, want dat betekent dat ze tevreden zijn."
Haarzorg is te vinden in kapsalon Designline in Winkelcentrum 't Boegbeeld, Driemaster 1 in De Rijp. Meer weten? Bel 0299 671649, mail info@haarzorg.nl of kijk op haarzorg.nl.

Artikel geplaatst op dinsdag 10 oktober 2017 - 14:06