Rodi

Cursus emotie-eten van start

Alijda de Jong en Ingrid Duijker hebben de handen ineen geslagen. (Foto: aangeleverd)

BOVENKARSPEL - Al bijna zes jaar heeft Ingrid Duijker haar praktijk voor voedingsadviezen: I-WEIGHT. Hier werkt zij als gewichtsconsulente. Zij heeft al veel volwassenen en kinderen geholpen in hun strijd tegen overgewicht, maar heeft tijdens deze begeleiding ook ervaren dat er mensen zijn die vanuit hun emoties gaan eten.


Zij kwam in contact met Alijda de Jong die gezins-, kinder- , en persoonlijke coach is in haar eigen praktijk: PURESET. Zij begeleidt kinderen en volwassenen die emotioneel uit balans zijn. Ze helpt ze weer op weg door middel van goede en duidelijke inzichten. Samen starten ze nu de cursus ‘Emotie-eten’. Door hun kennis en ervaring te bundelen, kunnen zij de mensen die aan de cursus deelnemen goede tools en inzichten meegeven.
Tijdens de cursus worden onderwerpen behandeld zoals: mindfulness eten, goede voedingsadviezen, inzicht in eet- en leefpatroon, wat zijn jouw emoties en wat zegt dat over jou als type mens. De cursus, die woensdag 29 oktober start in Bovenkarspel, bestaat uit vier avonden van 19.30 tot 21.30 uur; groepjes bestaan uit 6-8 personen, waardoor er aandacht is voor iedereen. Kosten worden mogelijk vergoed door de zorgverzekering.
Voor informatie en inschrijving: Alijda de Jong (06-24737344) of Ingrid Duijker (06-28143601).

Artikel geplaatst op maandag 13 oktober 2014 - 09:48