Rodi

In een jaar 33 kilo kwijt
Afvallen met Hollandse pot en zonder shakes!

Foto: Foto Hoekstra
'Een geweldige prestatie van Angela", aldus Ingrid (voor)

BOVENKARSPEL - Onder begeleiding van Ingrid Duijker van I-Weight, praktijk voor gewichtscontrole, is Angela van Steijn uit Grootebroek in een jaar tijd 33 kilo afgevallen. ‘Geen honger hebben’, dat was het allerbelangrijkste voor Angela.
En dat heeft ze niet gehad. Dat ze ook geen calorieën hoefde te tellen en geen producten achterwege hoefde te laten, daar stond ze helemaal achter. “Het is zo raar, bijna niemand gelooft me als ik vertel hoe het me gelukt is”, zegt Angela. “Mensen verwachten dat je shakes drinkt of repen eet, of dat je de koolhydraten laat staan. Maar ik mocht alles! Ik leerde van Ingrid verantwoord te eten en goed te bewegen. Oké, het duurt misschien wat langer, maar ik kan ook zeggen dat ik nu helemaal aan dit eetpatroon gewend ben.”
Bij de begeleiding schrijft Ingrid een persoonlijk menu voor. “Het dagmenu bestaat uit drie maaltijden en drie tussendoortjes. In de gesprekken bespreken we de goede voedingskeuzes en een gezonde leefstijl.” Bovendien motiveert Ingrid de cliënten om meer te gaan bewegen.
“Achteraf is een jaar zo voorbij”, zegt Angela. “In plaats van mezelf vol te stoppen met chocola, koek en snoep, keek ik steeds meer uit naar de maaltijden. Mijn boterhammen werden steeds creatiever en lekkerder.” Wat essentieel is bij afvallen, je moet gemotiveerd zijn. Als je het echt wil, dan kun je het. Angela zegt tot slot: “Lieve mensen met overgewicht neem van mij aan: snel afvallen hoeft niet altijd gemakkelijker te zijn. Met lekkere en gezonde voeding gewicht verliezen dat is pas eenvoudig.”
"Ik ben natuurlijk super trots op Angela. Voor het behalen van deze geweldige prestatie bied ik Angela dan ook levenslange begeleiding." Kijk voor meer informatie op www.i-weight.nl.

Artikel geplaatst op woensdag 12 oktober 2011 - 08:30