Rodi

IWeight: meer dan een dieet

(Foto: aangeleverd)

BOVENKARSPEL - In de praktijk voor gewichtscontrole, I-Weight, spelen niet alleen persoonlijke begeleiding en voedings- en bewegingsvoorlichting een grote rol, maar vooral de coaching.


"De gedachten en gevoelens die horen bij het eetproces worden vaak over het hoofd gezien. Door aandachtiger om te gaan met eten, is het mogelijk patronen te doorbreken," vertelt gediplomeerd gewichtsconsulente Ingrid Duijker.
Zo was het ook voor Judith Smit uit Bovenkarspel. Voor mij was het moment gekomen, de knop moest om. Via internet kwam ik bij Ingrid terecht . Na het eerste gesprek ging ik aan de slag: regelmatig eten en letten op wat ik in mijn mond stop," aldus Judith. "Het was makkelijker dan ik verwacht had. Ik heb veel geleerd over voeding, waardoor ik nu bewuste keuzes maak en ik ben meer gaan bewegen. Ik ben in drie maanden 16,2 kg. afgevallen. Alle complimenten van mijn omgeving zorgen dat ik doorga en dat ik trots ben op mezelf", zegt Judith met een brede glimlach.
Ingrid is aangesloten bij de Beroepsvereniging Gewichtsconsulenten Nederland. Leden van de BGN voldoen aan strikte kwaliteitseisen en volgen regelmatig bij- en nascholingen. Veel zorgverzekeraars vergoeden de kosten van de gewichtsconsulenten.
Meer informatie: www.i-weight.nl of tel. 0228-519537.

Artikel geplaatst op woensdag 27 juni 2012 - 08:00