Rodi

Opening seizoen Sprookjeswonderland

Kasteel Violinde heeft een uitbreiding gekregen met onder andere een koetshuis en een stuk kasteelmuur. (Foto: aangeleverd)

ENKHUIZEN - Met nog een ruime week te gaan komt de seizoensopening van Sprookjeswonderland steeds dichterbij. Zaterdag 8 april om 10.00 uur zwaaien de poorten weer open voor het publiek. Natuurlijk zijn er ook dit jaar in het park weer de nodige veranderingen en nieuwigheden.


Het meest opvallende is de nieuwe entree van de speeltuin, welke naast kasteel Violinde is gecreëerd. Hierdoor heeft kasteel Violinde een uitbreiding gekregen met onder andere een koetshuis en een stuk kasteelmuur. In het koetshuis vindt je de enige niet echte Gouden Koets van Nederland! De entree van de speeltuin is hiermee een stuk ruimer geworden en voor het publiek veel logischer. De speeltuin zelf is ook flink onder handen genomen en heeft een compleet nieuwe valdempende ondergrond gekregen welke het geheel weer een frisse uitstraling geeft.
Op de kinderboerderij zijn twee zeboes welkom geheten. Dit zijn mini-koeien met een bult op de rug en worden ook wel bultrund genoemd. Ook het welbekende Oetang Orkest heeft een metamorfose ondergaan. De oude muzikanten zijn met pensioen en worden afgelost door een vrolijk nieuw stel. Verder zorgen tal van andere nieuwe toevoegingen en kleine uitbeeldingen ervoor dat het park weer helemaal klaar is voor het nieuwe seizoen.
Sprookjeswonderland is geopend van 8 april tot en met 29 oktober, dagelijks vanaf 10.00 uur. De entreeprijs is onveranderd ten opzichte van vorig jaar en bedraagt 9,95 euro per persoon vanaf twee jaar. Natuurlijk zijn ook dit jaar de familieseizoenkaarten de eerste weken weer in de aanbieding. Deze kosten 29 euro per persoon en tijdens de aanbieding van 3 tot en met 15 april 26 euro per persoon. De kassa van het park is speciaal geopend van 3 tot 7 april voor de aanschaf van de kaarten (dagelijks van 10.00 tot 16.30 uur), het park kan dan nog niet worden bezocht! Alle informatie is terug te vinden op www.sprookjeswonderland.nl.

Artikel geplaatst op vrijdag 31 maart 2017 - 12:47Reacties (0)


Reageer