Rodi

Column: 'Op reis in en na de reis van het leven'

(Foto: aangeleverd)

Het gaat weer beter met de economie; we gaan weer meer op vakantie; we geven weer meer uit. Zomaar een aantal zinnen uit wat de media ons vertelt. Wat de laatste jaren steeds meer gebeurt, is dat we steeds eerder gaan plannen; steeds eerder zoeken we naar informatie en kijken we naar de prijs/kwaliteit. We maken potjes, we reserveren geld. We willen gegarandeerd een reis zoals we die voor ons zien, als we de ogen even dichtdoen en langzaam wegdromen in onze gedachten. Zoals u plannen kunt maken voor een vakantie, kunt sparen voor de reis, weg kunt dromen bij het denken aan de bestemming, zo is het ook bij uw laatste reis. Waarschijnlijk droomt u hier niet lekker van als u uw ogen dicht doet en denkt aan die laatste reis.


In dit leven kunnen we reizen, plannen maken, garantie krijgen zoals een zon-, sneeuw of skigarantie. Maar de reis van het leven zal eenmaal eindigen. Hè, denkt u misschien, wat een nare wending, maar heeft u weleens nagedacht over de laatste reis? Zoveel dingen al gepland, informatie opgezocht, mensen gevraagd wat zij ervan zouden vinden als... Maar als er nu wat gebeurt, is er dan iemand die weet wat u wilde? Weet u dan hoe deze reis eruit gaat zien? Heeft u garanties?
Iedere eerste donderdag van de maand is er in 'Ontmoetingscentrum de Jonge' aan Rode Paard 9 in Enkhuizen uitvaartspreekuur van 16.00 tot 17.30 uur. Er zijn verschillende mensen aanwezig om een en ander aan u te laten zien, uit te leggen, en uiteraard om vragen te beantwoorden. U bent welkom en kunt vragen stellen betreffende een uitvaart/verzekering. U kunt informatie opvragen, garanties krijgen, en het klinkt misschien vreemd, maar u kunt voor een onbekende toekomst plannen maken.
Zoals bij het boeken van een vakantie wilt u ook dat het bij een uitvaart van u of een dierbare goed geregeld is. Neem daarom gerust vrijblijvend contact met ons op om een afspraak te maken. Het voelt misschien onnatuurlijk, maar geeft achteraf een bepaalde rust. Omdat het dan geregeld is, en u de garantie krijgt dat het goed komt.
Uitvaartleider Klaas Kooiman
'Uitvaartverzorging De Jonge', 0228-313131

Artikel geplaatst op maandag 03 april 2017 - 11:56Reacties (0)


Reageer