Rodi

Noord-Hollands Oldtimer Festival

Negen hallen in Venhuizen staan tijdens de paasdagen helemaal vol met historische voertuigen. (Foto: aangeleverd)

VENHUIZEN - Negen hallen in Venhuizen staan tijdens de paasdagen - zondag 16 en maandag 17 april - bomvol met historische voertuigen. Dan vindt namelijk het Noord-Hollands Oldtimer Festival plaats. Een dagje uit voor het hele gezin!


Hal 6 staat helemaal in het teken van Frankrijk. Tientallen voertuigen maken hier hun opwachting, onder toeziend oog van de Eiffeltoren. Natuurlijk ook de beeldbepalende Traction Avant en vele voertuigen uit het land van wijn, kaas en stokbrood. De croissanterie, alpino’s en de Citroën-ribbelbus ontbreken ook niet. In hal 7 staan motoren centraal. De Klassieke Japanse Motoren Vereniging komt met een collectie unieke Japanners van het eerste uur, omringd door vele andere merken. Verder is er een aparte hal met verschillende crossauto's. Prominent staat de bolide van de Nederlands kampioen Chris Wagenaar uit de 2000cc-klasse. Op het buitenterrein is plaats gemaakt voor tientallen retro-caravans en de daarbij horende trekkende voertuigen in stijl. De Fordson-brandweerauto uit 1952 is op afstand zichtbaar, net als de Ford V8 super de Luxe uit 1947. Dit is slechts een greep uit de honderden voertuigen die te zien zijn. Ook de op afstand bestuurbare mini-vrachtauto’s zijn te bewonderen. Dansschool Jump Up Boogie Woogie, Rock And Roll en Lindy Hop verzorgt een optreden, net als twee dames in de Elisa Aerial Ring Show. Alle hallen worden omzoomd door honderden meters marktkraampjes met allerlei artikelen, zoals motoronderdelen, kleding en boeken. Voor de kinderen zijn een mini-kartbaan en een nostalgische draaimolen opgezet.
Het expo-complex is te vinden aan de Torenweg 44 in Venhuizen. Openingstijden zijn van 11.00 tot 18.00 uur. Entree is tien euro. Jeugd tussen de dertien en zeventien jaar betaalt vijf euro. Kinderen tot en met twaalf jaar hebben vrij entree. Meer informatie: www.oldtimerfestival.nl, 0228-542500 of op Facebook (N-H Oldtimerfestival).

Artikel geplaatst op zondag 09 april 2017 - 06:00