Rodi

'We maken een lekkere frisse start naar de toekomst'
De Graaff van Enckhuizen in een nieuw jasje

Op de foto van links naar rechts Silvia, Edwin, Wilma en Kim. (Foto: Vincent de Vries/RM)

ENKHUIZEN - "Wat is het mooi geworden, de zaak lijkt veel groter!", roept een klant enthousiast bij binnenkomst in de rigoureus verbouwde Graaff van Enckhuysen in de Westerstraat. Eigenaar Edwin de Graaff is zichtbaar verguld met de opmerking en dat mag ook wel, want kosten noch moeite zijn gespaard om de kaashandel en notenbranderij van een compleet nieuwe uitstraling te voorzien.


De Graaff van Enckhuysen is al jarenlang een vaste waarde in Enkhuizen en omstreken en dat wil Edwin de Graaff graag zo houden. "We wilden een lekkere frisse start naar de toekomst maken, dus vonden het tijd voor een restyling. We hebben werkelijk alles leeg gehaald en de winkel in twee weken tijd van onder tot boven en van buiten naar binnen aangepakt. Met een nieuwe staalconstructie, andere wanden, een dito lichtplan en een nieuw plafond. Maar ook is alles in andere kleuren geschilderd. Kleuren van vroeger, waarop we de markiezen hebben aangepast en het logo. Er hangt nu een kaas aan de gevel. De huisstijl heeft dus ook een wijziging ondergaan, evenals de omschrijving van ons bedrijf. Voortaan gaan we als kaashandel en notenbranderij door het leven, omdat ik van mening ben dat het verkopen van kaas en het branden van noten een ambacht is." Bevlogen woorden van een man die weet waar hij over praat.
"De winkel is geheel en al geworden zoals wij het voor ogen hadden. Het is ontzettend inspirerend om in de nieuwe ambiance te werken en dat willen we uitstralen ook. Ik ben trots op de winkel en op mijn stad", verduidelijkt Edwin. "We houden ervan om gezellig tussen de mensen te zijn en ook de vele toeristen goed van dienst te kunnen zijn. Een goed gastheerschap is daarbij onontbeerlijk." Niet zo verwonderlijk dat De Graaff van Enckhuysen vorig jaar tot meest gastvrije zaak van Enkhuizen is verkozen.

Paradepaardje

Met de huidige donkere achterwand springen de kazen er bij De Graaff van Enchuysen uit, maar er is zoveel meer. "We hebben onze wijnvoorraad verdubbeld en ook het assortiment olijven en tapas is uitgebreid. Verder ontbreken natuurlijk de bonbons en kaasdippers niet en is er de notenbar waar de noten vers worden gebrand. "Deze beschouw ik als mijn regelrechte paradepaardje", glimlacht Edwin de Graaff die eigenlijk zijn totale winkel als paradepaardje mag beschouwen. De vele bloemstukken in de winkel vormen het stille bewijs dat de klanten van De Graaff van Enckhuysen het daar volmondig mee eens zijn.
www.degraaffvanenckhuysen.nl

Artikel geplaatst op maandag 03 april 2017 - 10:43Reacties (0)


Reageer