Rodi

Ook Swingin’ Sunday vanaf 2017 in de Nieuwe Doelen

In 2010 trad Kris Berry samen met de Enkhuizer Oriental Jazzband op tijdens het Jazz Festival Enkhuizen. (Foto: aangeleverd)

ENKHUIZEN - Het Jazz Festival Enkhuizen keert van 9 tot en met 11 juni terug in de Nieuwe Doelen. Het verenigingsgebouw van Enkhuizen wordt hiervoor omgetoverd tot jazzclub. Zo ook voor het Swingin’ Sunday-concert, dat zondag 11 juni voor het eerst plaatsvindt op deze locatie.


Vorig jaar werd dit concert voor het eerst georganiseerd, toen nog in de Werf op de Paktuinen. De afgelopen jaren heeft het festival hier dankbaar gebruik van mogen maken, maar dit jaar moest er uitgekeken worden naar een nieuwe locatie omdat de Werf een andere bestemming krijgt. Ver hoefde hier niet voor gezocht te worden. Samen met de Enkhuyzer Jazz Night verhuist Swingin’ Sunday naar de nieuwe thuisbasis, nog geen honderd meter verderop. De Nieuwe Doelen is - voor het eerst sinds 2010 - dit weekend niet alleen de thuisbasis voor het festival, maar ook voor een van de ‘huisbands’: de Herringtown Jazzband. Op zaterdagmiddag spelen zij hier speciaal voor de oudere inwoners van Enkhuizen tijdens het zogenaamde Senior Jazz en ’s avonds zijn zij in de foyer een van de zeven optredende bands tijdens de Kroegentocht. De Gospel & Glory Celebration verhuist dit jaar van de Werf naar de Westerkerk en krijgt daarmee een jasje dat deze viering beter past.
Swingin’ Sunday heeft dit jaar meer body gekregen door ook op het tweede podium (in de foyer) een volledig programma neer te zetten met de Enkhuizer Oriental Jazzband (met twee sets) en aansluitend de Belg Jean van Lint met een ode aan Frank Sinatra. Op het hoofdpodium warmen The Revivalists het publiek op voor Steve Lucky & the Rhumba Bums, die speciaal worden overgevlogen vanuit San Francisco. De Festival Band met jazzmuzikanten uit binnen- en buitenland sluiten de middag af.
Benieuwd geworden welke artiesten er dit jaar nog meer spelen op het Jazz Festival Enkhuizen? Kijk voor de line-up en kaartverkoop op www.jazzfestivalenkhuizen.nl.

Artikel geplaatst op maandag 08 mei 2017 - 09:53Reacties (0)


Reageer