Rodi

Word vrijwilliger bij de Baanbreker

ENKHUIZEN - De Baanbreker is een leerwerkbedrijf in Enkhuizen voor mensen met beperkingen. Op alle projecten bij de organisatie wordt gewerkt door vrijwilligers. Door de diversiteit in de organisatie is er als vrijwilliger veel mogelijk en zijn er altijd werkzaamheden die passend zijn. Op dit moment is de organisatie dringend op zoek naar nieuwe vrijwillige medewerkers.


Bij de Baanbreker komen mensen met een beperking voor dagbesteding. Dit zijn mensen met een GGZ-achtergrond, mensen met een verstandelijke en/of lichamelijke beperking of mensen met een lange afstand tot de arbeidsmarkt. Deze mensen hebben bij de Baanbreker een plekje in de maatschappij en vanuit deze veilige omgeving kunnen zij zichzelf verder ontwikkelen en leren. Op alle projecten van de organisatie wordt gewerkt door vrijwilligers, samen met de deelnemers. Dit is mooi en waardevol werk.
Als vrijwilliger bij de Baanbreker zijn er vele verschillende taken en werkzaamheden te doen. Zo heeft de organisatie een kringloopwinkel, een kunstwinkel, een meubelwerkplaats, een kunstatelier (in Hoorn), een dak- en thuislozenproject, een keramiekatelier en veel activiteiten in het activiteitencentrum. Elk project heeft weer eigen werkzaamheden, denk bijvoorbeeld aan: marktplaatsbeheer, rijden op de auto als chauffeur, het opknappen van meubeltjes, koken, winkelwerkzaamheden en natuurlijk het begeleiden van mensen. Voor de buitenmensen die vrijwilligerswerk willen doen, beheert de Baanbreker samen met de Leekerweidegroep ‘Hertenkamp Het Groene Hart’ en stadscamping ‘de Vest’. Mensen die vrijwilligerswerk willen doen, kunnen dit bij de Baanbreker doen naar eigen interesses en kwaliteiten. Vrijwilligers doen vrijwilligerswerk op vastgestelde tijden: van een paar uur tot meerdere dagen per week of per maand.
Dringend wordt er gezocht naar vrijwilligers voor: de kunstwinkel voor in het weekend, koken op het dak- en thuislozenproject op vrijdagmiddag, de meubelwerkplaats, de kringloopwinkel op maandagmiddag, de eetgroepen op dinsdagmiddag en woensdagochtend, stadscamping ‘de Vest’ en de heemtuin. De actuele vrijwilligervacatures zijn te vinden op www.baanbrekerenkhuizen.nl. Het verschil maken voor de deelnemers van de Baanbreker? Meld dan meteen aan via 0228-317416 of info@baanbrekerenkhuizen.nl. Adres: Harpstraat 3-5.

Artikel geplaatst op vrijdag 30 juni 2017 - 10:34