Rodi

Nieuwe arrangementen bij de Egelantier

WIJDENES - Wandelliefhebbers kunnen bij de Egelantier aan Het Wuiver 32 in Wijdenes diverse wandeltochten volgen. Ook zijn op initiatief van de horecaondernemers uit de gemeente Drechterland twee fiets-foto-puzzeltochten uitgezet.


De eerste wandeling à acht kilometer lang begint met een kop koffie/thee en huisgemaakte appeltaart bij de Egelantier; vandaar uit wandelen deelnemers door Wijdenes met de bijbehorende routebeschrijving en een appeltje voor de dorst. Bij terugkomst serveert de Egelantier een kopje soep en een hoofdgerecht à 25 euro exclusief overige dranken. De route is te lopen van woensdag tot en met zondag vanaf 14.00 uur. Graag vooraf reserveren. Ook kunnen wandelaars kiezen voor een interactieve wandeltocht van zo'n 6,5 kilometer door de landelijke dorpjes Wijdenes en Oosterleek. Al wandelend verzamelen deelnemers klinkers en medeklinkers, die aan de rechterzijde bij diverse adressen bij de huizen zijn te ontwaren. Hiermee scrabbelt men Noord-Hollandse dorpen. Opstarten kan bij Restaurant de Egelantier in Wijdenes of bij Herbergh ’t IJsselmeer in Oosterleek. Wandelaars beginnen met een koffie of thee met ambachtelijk appelgebak en slagroom. Halverwege krijgt iedereen een glas vruchtensap uit eigen dorp met een hartige bite. Kosten zijn 8,50 euro. Tevens is er in oktober nog een waardebon te winnen van 50 euro. Die kan bij een van de deelnemende zaken verzilverd worden. De scrabble-walk is te lopen op de woensdagmiddag, zaterdagmiddag of zondagmiddag en op de publieke feestdagen vanaf woensdag 26 april tot en met 22 oktober. Graag vooraf te reserveren. Meer informatie: www.egelantier.net.
Fietsen kan natuurlijk ook! Er zijn twee fiets-foto-puzzeltochten uitgezet. Tocht 1 gaat door de dorpen Wijdenes, Schellinkhout en Oosterleek (langs De Bierstal, Eetcafé De Midget, Herbergh ’t IJsselmeer & De Egelantier). Tocht 2 door de dorpen Oosterleek, Hem, Venhuizen en Wijdenes (langs Herbergh ‘t IJsselmeer, De Roode Leeuw, Eetcafé Kennet & De Egelantier). Elke deelnemer krijgt een routekaart mee met daarop foto’s van dingen die hij of zij onderweg aan de rechterzijde van de weg tegenkomt. Aan de deelnemers de taak om het juiste adres bij de foto’s te vinden. Tijdens de tocht komen de deelnemers langs de gezellige terrassen van de deelnemende horecazaken. Hier krijgt men op vertoon van het deelnameformulier een lekker gerechtje. De beide tochten zijn ongeveer 24 kilometer. Kosten zijn 18,50 euro per persoon per tocht. Tevens is er in oktober nog een waardebon te winnen van 100 euro, te verzilveren bij een van de deelnemende zaken. De tochten kunnen worden verreden op de zaterdagen en zondagen tot en met het eerste weekend van oktober, tussen 14.00 en 19.00 uur. Wel graag vooraf reserveren bij een van de deelnemende horecabedrijven.

Artikel geplaatst op maandag 03 juli 2017 - 09:58