Rodi

SailWise krijgt cheque van NSGK

De tweemastklipper Lutgerdina van SailWise kreeg onlangs feestelijk bezoek van NSGK; de Nederlandse Stichting voor het Gehandicapte Kind kwam langs met een cheque van maar liefst zestigduizend euro! (Foto: aangeleverd)

ENKHUIZEN - De tweemastklipper Lutgerdina van SailWise - met Enkhuizen als thuishaven - kreeg onlangs feestelijk bezoek. Stichting SailWise ontvangt een bijdrage van zestigduizend euro van NSGK, de Nederlandse Stichting voor het Gehandicapte Kind. De bijdrage werd symbolisch overhandigd met een cheque.


Stichting SailWise biedt al ruim veertig jaar watersport aan voor mensen met een beperking. Vanuit vier locaties in Nederland genieten jaarlijks honderden mensen met een beperking van actieve watersport. De bijdrage van NSGK is bedoeld voor het mogelijk maken van de jongerenreizen. Leonie Weering van de NSGK: "SailWise helpt jongeren hun grenzen te verleggen, niet alleen op het water maar ook aan de wal. Waar de jongeren thuis soms worden ontzien, wordt tijdens de activiteiten - of het nu zeilen, koken of boodschappen doen is - verwacht dat ze overal aan meedoen. Dit alles gebeurt in nauwe samenwerking met vrijwilligers op basis van gelijkwaardigheid; dit draagt bij aan een positieve beeldvorming. Bovendien is SailWise een van de weinige aanbieders van dit soort watersportactiviteiten in Nederland en creëren zij zo een toegankelijk aanbod. Dit alles is voor NSGK een belangrijke motivatie om het werk van SailWise te ondersteunen."
Menne Scherpenzeel is ongelofelijk blij met deze bijdrage. "Met de steun van NSGK kunnen we de watersportactiviteiten voor jongeren in Nederland blijven aanbieden. Zonder deze steun en die van onze andere maatschappelijke partners zou meerdaagse watersport voor mensen met een beperking niet mogelijk zijn."

Artikel geplaatst op vrijdag 21 juli 2017 - 09:24