Rodi

Ga op judo bij BOS Sport

Judo is al geschikt voor jongens en meisjes vanaf vier jaar en kan tot op hoge leeftijd worden beoefend als bewegingsactiviteit of zelfverdediging. (Foto: aangeleverd)

REGIO - BOS Sport is een sportschool, waar judo centraal staat, en ook jiu jitsu en dans beoefend worden. Judo is te beoefenen als recreatieve sport of als wedstrijdsport. Bij recreatief judo staat een gezonde ontwikkeling centraal, waarbij veel en veelzijdig bewogen wordt. Door judo worden mensen fysiek en mentaal sterker.


Eric Bos is naast judoleraar ook leraar lichamelijke oefening en docent judo op het CIOS Haarlem. Dit jaar ging hij voor de achtste keer naar Japan met een groep judoka's van de Bosjudo-selectie.
Veel judoka’s hebben de zwarte band of een lerarendiploma behaald. Kinderen kunnen al starten met judo vanaf vier jaar. Tuimelen is vanaf twee jaar. Bij wedstrijdjudo zijn veel trainingsstages, kampen en wedstrijden. De lessen tuimelen voor ouder en kind (vanaf twee jaar) zijn elke zaterdag in Grootebroek en Enkhuizen. Vanaf vier is er speeljudo in verschillende vestigingen. Vanaf acht jaar kunnen kinderen wedstrijdjudo in een selectiegroep beoefenen, maar ook recreatief judo voor de zwarte band. Volwassenen kunnen judo, jiu jitsu of bewegen voor veertigplussers doen. Nieuw is tuimelgym: dit is klimmen, springen, balanceren en de grondvormen van bewegen en judo voor twee- tot vierjarigen. De lessen zijn elke zaterdag. Op de zaterdag zijn er nieuwe lessen in Enkhuizen, Hoogkarspel en Grootebroek.
Kijk voor meer informatie op www.bos-sport.nl of bel 0228-319516.

Artikel geplaatst op zondag 10 september 2017 - 06:00