Rodi

Enkhuizen café rijker met 'Bijna Thuis'

Onder 'Die Drie Haringhe' is begin augustus Café Bijna Thuis gestart. (Foto: Vincent de Vries/RM)

ENKHUIZEN - In een uniek pand is begin augustus een nieuw café geopend: Café Bijna Thuis, gelegen onder Restaurant 'Die Drie Haringhe' aan Dijk 28. "De mensen die al een bezoekje bij ons hebben gebracht, zijn heel enthousiast", vertelt leidinggevende Kim Heijselaar. "Vooral ook op wat het café uitstraalt. Met het eeuwenoude balkenplafond, een vijftien meter lange VOC-mast in het pand, nieuw meubilair en een monumentenstatus heerst er een bijzondere sfeer."


Café Bijna Thuis richt zich op de wat oudere doelgroep: eind twintigers, dertigers, veertigers et cetera. "Voor deze doelgroep is er in Enkhuizen niet zoveel te doen. Daar brengen wij - met leuke activiteiten en evenementen - verandering in!" Zo start het café vanaf woensdag 4 oktober met een daghap op woensdag - 'Breek de week met de Bijna Thuis daghap!' - en met regelmatig evenementen zoals jamsessies, muziekoptredens en VRIJMIBO's. "Deze evenementen worden in de media bekend gemaakt."

Net even anders

Naast een unieke sfeer, hanteert Bijna Thuis ook geen standaardaanpak. "We doen alles inderdaad net even anders. Zo schenken we veel aandacht aan een goed glas wijn en hebben wij verschillende bieren op de tap en op fles. Ook kunnen gasten tot sluitingstijd hapjes of andere lekkernijen bestellen."
Terras

Met hopelijk nog een heerlijke nazomer kunnen gasten ook in deze periode plaatsnemen op een van de terrassen. "Een prachtige plek om onder het genot van een mooie wijn, heerlijk biertje of ander lekkers te genieten van het zonnetje", glimlacht Kim tot slot.
Nieuwsgierig geworden? Kom dan zeker eens langs! Café Bijna Thuis is van woensdag tot en met zondag geopend vanaf 15.00 uur. Volg het café ook op Facebook (Café Bijna Thuis Enkhuizen) en blijf op de hoogte!

Artikel geplaatst op woensdag 13 september 2017 - 14:53Reacties (0)


Reageer