Rodi

Enkhuizen ontvangt 1 oktober ruim vijfhonderd zangers

Het Hoornse koor Prestige verzorgt om 12.30 uur in de Westerkerk de opening van het Koopkorenfestival. (Foto: aangeleverd)

ENKHUIZEN - De 2017-editie van het Koopkorenfestival Enkhuizen vindt zondag 1 oktober plaats. Maar liefst vijftien koren doen mee en dat betekent dat in totaal meer dan vijfhonderd zangers de stad veroveren. De optredens vinden zowel in winkels en restaurants als in de open lucht plaats.


De aftrap is een spetterend optreden van het 85 leden tellende koor Prestige uit Hoorn. Na het openingsconcert, om 12.30 uur in de Westerkerk, verzorgen de koren optredens in hartje Enkhuizen. Dit gebeurt zowel binnen als buiten. De afsluiting belooft een ware happening te worden: tussen 16.30 en 17.00 uur vindt een gezamenlijk optreden plaats van alle koorleden in de Westerkerk. En ook het publiek mag dan uit volle borst meezingen!
De naam ‘Koopkorenzondag’ betekent dat er meer te beleven is in de binnenstad: genieten van de optredens van de koren gaat samen met winkelen en een bezoek aan de horecagelegenheden. Bovendien is er 1 oktober Dijkmarkt. Daarom is de ‘korenroute’ dit jaar uitgebreid: niet alleen in de Westerstraat zijn er optredens, maar ook op het Venedie en de Dijk. Dat het festival leeft bij de middenstand blijkt wel uit het feit dat maar liefst dertig ondernemers zich hebben aangemeld als vriend. Zij maken daarmee, samen met de gemeente Enkhuizen, het evenement financieel mogelijk.
Een folder, verkrijgbaar bij de VVV en veel winkels, maakt in een oogopslag duidelijk welke koren waar en wanneer optreden. Er is ook een website met alle informatie: www.koopkorenfestival.nl. De Facebook-pagina van het Koopkorenfestival bericht tot slot over nieuws rond het festival. Laat deze kans op een leuke zondagmiddag niet voorbij gaan: komt naar de binnenstad!

Artikel geplaatst op woensdag 27 september 2017 - 14:08