Rodi

Postkantoor viert herfstvakantie met filmweek en workshops

Het Postkantoor heeft samen met sociaal-cultureel centrum ’t Stadsplein een driedaags programma samengesteld vol familiefilms, knutsel- en kookworkshops. (Foto: aangeleverd)

BOVENKARSPEL - Tijdens de herfstvakantie bruist Het Postkantoor in Bovenkarspel van de activiteiten voor kinderen tussen de vier en twaalf jaar. Het theater stelde samen met sociaal-cultureel centrum ’t Stadsplein een driedaags programma samen vol familiefilms, knutsel- en kookworkshops. Bovendien kunnen kinderen zelf ook aan de slag als filmmaker bij één van de filmworkshops.


Kinderen hoeven zich niet te vervelen als de herfstregen tegen de ruiten slaat. In Het Postkantoor is van alles te doen. Maandag 23 oktober draaien de films 'Raafje met de Rode Sok' en 'Uilenbal'. Voorafgaand of na afloop van de films kunnen kinderen deelnemen aan verschillende filmworkshops, waarbij bijvoorbeeld ook gefilmd wordt voor een zogeheten ‘green screen’. Dinsdag 24 oktober draaien de films “'Solan en Ludwig - de Grote Kaasrace' en 'Storm, Letters van Vuur'. ’t Stadsplein biedt voorafgaand aan de laatste film, die gaat over de uitvinding van de boekdrukkunst, een workshop Letterkunst, waarbij deelnemers kunnen werken met technieken als graffiti en handlettering. Donderdag 26 oktober staat geheel in het teken van eten. De Kookstudio van ’t Stadsplein biedt twee workshops waarbij kinderen een hotellunch of een high tea voorbereiden. Theater Het Postkantoor selecteerde er twee passende films bij: 'Hotel de Grote L' en 'Toen mijn vader een struik werd'. Het programma is zo samengesteld dat films en workshops op elkaar aansluiten en dus goed gecombineerd kunnen worden. Zo krijgt verveling geen kans deze herfstvakantie!

Prijsvraag

Gratis samen met een vriendje of vriendinnetje naar de film of meedoen aan een van de workshops? Ontwerp dan een eigen poster voor één van de films of workshops die in de smaak valt. Tekenen, plakken, knippen, borduren… Alles mag, zolang het maar een eigen ontwerp is. Lever de poster vóór donderdag 19 oktober in bij de balie van Het Postkantoor (vermeld op de poster duidelijk naam, leeftijd en een telefoonnummer of e-mailadres). Prijzen zijn alleen geldig voor de films en workshops tijdens de herfstvakantie. Het Postkantoor neemt contact op met de winnaars. Over de uitslag kan niet worden gecorrespondeerd. Meer informatie, kaartverkoop en aanmelden: www.hetpostkantoor.info en www.tstadsplein.nl.

Artikel geplaatst op donderdag 12 oktober 2017 - 11:04