Rodi

't Ankertje al veertig jaar een anker in Enkhuizen

Karin Mazereeuw - uitbaatster van 't Ankertje - nodigt iedereen uit om het veertigjarig jubileum mee te vieren. (Foto: EnRICoPictures Fotografie/Eric Lub)

ENKHUIZEN - Schipperscafé 't Ankertje eten & drinken aan de Dijk in Enkhuizen bestaat deze week - 21 oktober - precies veertig jaar! Dat wordt vrijdag 20 oktober tussen 15.00 en 18.00 uur gevierd met een receptie. Iedereen is van harte welkom om even een kopje koffie te komen drinken en oude herinneringen op te halen. Er hangen vele foto's en krantenknipsels van de opening en het verleden en heden.


Het café van wijlen Rieuwert 'de Sprieuw' Mazereeuw werd door zijn dochter en huidige uitbaatster Karin Mazereeuw geopend als meisje van zeven jaar. Vroeger stroomde hier de meters bier rijkelijk; vele bekende mensen kwamen langs en Koning Willem-Alexander was een er graag geziene gast.
In de huidige tijd is 't Ankertje ook een eetcafé waar lekkere gerechten geserveerd worden in de nautische ambiance van nostalgie en huiselijkheid. 'Laat je verleiden' is het motto, want bij 't Ankertje zijn mensen nog echt gast. Het team doet er alles aan om iedereen te verwennen en te laten genieten van de ouderwetse gezelligheid. En omdat 't Ankertje jarig is, geven zij deze week volle spaarkaarten van de Ankertje Restaurantactie weg aan al hun gasten. Maar niet alleen zij, ook de Enkhuizer winkeliers in de binnenstad verwennen mensen met een gratis driegangendiner bij 't Ankertje. Op de Facebook-pagina en website van 't Ankertje is te vinden welke bedrijven dat zijn. Een volle kaart is een gratis driegangenmenu waard ter waarde van al gauw 37,50 euro! Maar wees er snel bij, want op is op!
't Ankertje eten & drinken - Dijk 6 Enkhuizen - 0228 315767 - www.cafe-ankertje.nl

Artikel geplaatst op woensdag 18 oktober 2017 - 08:43