Rodi

'Sterk in persoonlijke aandacht en vakmanschap'
Juwelier Van den Mosselaar 35 jaar begrip in West-Friesland

Daniëlle en Tjeerd van den Mosselaar voor hun juwelierszaak aan de Hoofdstraat in Bovenkarspel. (Foto: Vincent de Vries/RM)

BOVENKARSPEL - Midden in een economisch slechte tijd, in 1982, begonnen Henk en Afra van den Mosselaar een juwelierszaak aan de Hoofdstraat 293 in Bovenkarspel. En wat maar weinig mensen verwachtten, gebeurde tóch: de juwelierszaak werd een groot succes. En dat is 'ie 35 jaar later nog steeds. Inmiddels heeft Tjeerd - de zoon van Henk en Afra - de zaak samen met zijn vrouw Daniëlle overgenomen en nog altijd weten veel klanten de weg naar de winkel te vinden. "Persoonlijke aandacht en vakmanschap, daar zijn we sterk in", laat Tjeerd weten.


De juwelierszaak verhuisde in de loop der tijd - om precies te zijn 11 september 1991 - naar een andere locatie, ietsje verderop: Hoofdstraat 230. In 2007 werd het pand helemaal opgeknapt en ook de werkplaats werd aangepast aan de nieuwste eisen. "Wij zijn een ambachtelijke juwelier", benadrukt Tjeerd. "Dat betekent we reparaties aan sieraden en horloges zelf uitvoeren, in ons eigen atelier in de winkel." Daarnaast heeft Mosselaar een eigen sieradenlijn: Magma. "Deze sieraden zijn aan te passen aan ieders wensen", legt Daniëlle uit. "En vanwege het 35-jarig bestaan hebben we een nieuwe set uitgebracht: 'honey'. Unieke sieraden die nergens anders te vinden zijn." Wie op zoek is naar een bijzonder gedenksieraad, is bij Mosselaar ook aan het juiste adres. Tjeerd: "Het is zelfs mogelijk dat de as van de overledene zichtbaar blijft in het sieraad. Ook andere dierbare herinneringen, zoals een plukje haar of een kindertandje, kunnen we in een ketting, armband, ring of oorbel verwerken."

Korting

Hoewel Daniëlle en Tjeerd de juwelierszaak al bijna twee jaar geleden overnamen, is vader Henk nog steeds erg betrokken bij de winkel. "Als wij bijvoorbeeld op vakantie zijn, neemt hij onze taken graag over. Voor ons heel handig natuurlijk, maar de klanten vinden het ook erg leuk om Henk weer in de winkel te zien staan." Vanwege het 35-jarig bestaan biedt de juwelierszaak de hele maand oktober 35 procent korting op een artikelgroep. "Van maandag 23 tot en met zaterdag 28 oktober geldt deze actie op de bijzondere en gewaagde Locman-horloges", vertelt Daniëlle. "Deze horloges worden op het Italiaanse eiland Elba gemaakt en in Nederland zijn er slechts negentien dealers van dit merk, waarvan wij er dus één van zijn. De horloges zijn verrassend vormgegeven; echt de moeite waard om te bekijken!"
Kom langs aan de Hoofdstraat 230 in Bovenkarspel. Telefoon: 0228-515827. Meer informatie: www.mosselaarjuwelier.nl of kijk op Facebook 'Mosselaar Juwelier'.

Artikel geplaatst op zondag 22 oktober 2017 - 06:00