Rodi

Lekker thuis blijven wonen

Ter ere van het vijftienjarig bestaan, organiseert Rigtershof het symposium 'Langer Thuis Wonen'. (Foto: aangeleverd)

GROOTEBROEK - Omring-locatie Rigtershof in Grootebroek bestaat vijftien jaar. In november 2002 werd het verzorgingshuis Het Hiemert gesloten. De bewoners verhuisden naar het ruimere Rigtershof waar niet in kamers werd gewoond, maar in ruime appartementen, soms met de nodige zorg. Tegenwoordig is dit allemaal heel anders, een indicatie is altijd vereist.


Ter ere van het vijftienjarig bestaan, organiseert Rigtershof woensdag 1 november om 14.00 uur het symposium 'Langer Thuis Wonen'. Wanneer iemand fysiek of vitaal minder wordt, is de wens groot om langer thuis te blijven wonen. Hoe is de zorg aan huis dan geregeld? Hoe komt de indicatie voor zorg tot stand? Wat kan de Wmo betekenen en hoe zit het met het ouderenbeleid in de gemeente? De sprekers op het symposium zijn: wethouder Jan Munnik van sociale zaken ('hoe is het ouderenbeleid in de gemeente?'), wijkverpleegkundige Ingrid Ootes ('welke mogelijkheden zijn er van de wijkverpleging in Stede Broec?') en een Wmo-/wijkteammedewerker ('hoe regel je zorg en hulp?'). Daarnaast zijn er informatiestands met de Woonschakel voor ouderenhuisvesting, het Vitaal-team voor woningaanpassingen en de 'Wijkverpleegkundige in uw wijk' voor zorg aan huis.
Maak op deze middag kennis met de mensen die in de zorg werkzaam zijn en steek een licht over zorg en wonen tijdens deze informatieve en gezellige bijeenkomst. De koffie en wat lekkers staan klaar!

Artikel geplaatst op maandag 23 oktober 2017 - 11:03