Rodi

Lingerie Marijke viert vijftigjarig bestaan

Het team van Lingerie Marijke. (Foto: Vincent de Vries/RM)

ENKHUIZEN - Lingerie Marijke aan Westerstraat 132 in Enkhuizen viert dit jaar maar liefst haar vijftigjarig jubileum. Van een boetiekje groeide de zaak in al die jaren uit tot een winkel met een vloeroppervlakte van 250 vierkante meter. Daarmee is Lingerie Marijke één van de grootste lingeriespeciaalzaken van Nederland. "We vieren ons vijftigjarig jubileum uitgebreid met een leuke feestweek", vertelt mede-eigenaresse Eveline Vijn enthousiast.


Lingerie Marijke werd in 1967 opgericht door Marise Vijn-Groot. Eveline: "In een ruimte van vijftig vierkante meter verkocht mijn schoonmoeder hier lingerie en nachtkleding. Mijn man Jaap Vijn en ik namen de zaak in 1990 over en breidden de zaak meteen uit naar een winkeloppervlakte van honderdvijftig vierkante meter. Later, in 2006, is daar nog eens honderd vierkante meter bijgekomen door het pand achter ons erbij te kopen. Voor een lingeriezaak best een flinke oppervlakte!" In die vijftig jaar is er op lingeriegebied veel veranderd. "Vroeger was het belangrijk dat lingerie degelijk was en goed zat. Nog steeds is natuurlijk het allerbelangrijkst dat alles fijn en comfortabel zit, maar het mag er ook zeker leuk uitzien. Een ontwerpster als Marlies Dekker heeft eraan bijgedragen dat lingerie gezien mag worden. Vroeger kwam lingerie zelfs uit een laatje en konden mensen van buitenaf niet de winkel in kijken. Die taboesfeer is er niet meer." Lingerie Marijke heeft lingerie voor iedereen, maar de winkel is gespecialiseerd in grote maten. "Dat doen we zeker een jaar of twintig, al heeft deze specialisatie de afgelopen vijf jaar een toevlucht genomen. We hebben nu bh's tot cup O. Naast lingerie verkopen we natuurlijk ook veel nacht- en badmode, waarvan wij het gehele jaar door nieuwe collecties krijgen, zowel voor heren als dames."

Feestweek
Vanwege het vijftigjarig jubileum start Lingerie Marijke (koop)zondag 5 november met een heuse feestweek. "Deze zondag hebben we van 13.00 tot 14.00 uur een modeshow in de winkel. Ook hebben we de hele week - tot en met zaterdag 11 november - een leuke kortingsactie: tien procent korting bij alle aankopen. Verder kunnen klanten leuke prijzen winnen, hebben we de hele week lekkere gebakjes bij de koffie, staat de laatste dag een mobiele koffiebar buiten en krijgen betalende gasten een leuke cadeautje mee naar huis." De winkel blikt uiteraard ook terug op de afgelopen vijftig jaar. "We hebben mooie, oude lingerie in de winkel tentoongesteld en er zijn oude foto's te bewonderen. Kortom, genoeg redenen om langs te komen!"

Artikel geplaatst op woensdag 01 november 2017 - 09:00

Foto's