Rodi

Maak kennis met freerunnen bij Keep Moving

Jens de Boer van Keep Moving geeft vanaf zaterdag 18 november freerunlessen in sporthal De Sprong in Enkhuizen. (Foto: aangeleverd)

ENKHUIZEN - Jens de Boer van Keep Moving uit Oosterblokker geeft al jaren sporttrainingen. "Een van de trainingen die ik verzorg is freerunnen. Deze freerunlessen geef ik nu vier jaar en zijn een groot succes geworden. Ik ben opgeleid als personal trainer, sportverzorger en heb nog meer opleidingen en cursussen gevolgd met betrekking tot bewegen en lichamelijke gezondheid. Voordat ik startte met freeruntraining, heb ik eerst zelf twee jaar geturnd om zo de essentiële lestechnieken te leren."


"Een aantal weken geleden werd ik gevraagd om een freeruntraining te geven als verjaardagactiviteit voor twee jongens in Enkhuizen", vertelt Jens verder. "Deze jongens en vrienden vonden het geweldig. Dit verjaardagspartijtje zette mij aan het denken en dus besloot ik om contact op te nemen met de gemeente en het beheer van de sportzalen in Enkhuizen. Zo kwam het idee tot stand om op de zaterdagochtend van 10.00 tot 12.00 uur freerunlessen op te zetten. Deze lessen starten vanaf zaterdag 18 november."
De sport freerunnen word steeds bekender en er komt steeds meer vraag naar. Maar wat is freerunnen nou precies? "Freerun is een combinatie van turnen en acrobatiek; een sport die bijna overal beoefend kan worden. Freerun is vooral bekend als straatsport, maar de indoorvariant is minstens zo uitdagend. Zo spectaculair mogelijk van de ene plek naar de ander komen met mooie sprongen en salto’s, om zo alle hindernissen en obstakels te trotseren; dat is waar freerun om gaat. Snelheid gekoppeld aan acrobatiek, lichaamscontrole en uithoudingsvermogen."
De freerunlessen van Keep Moving worden gegeven in sporthal De Sprong in Enkhuizen. Zaterdag 18 november vinden tussen 10.00 en 12.00 uur gratis kennismakingslessen plaats (vrije instroom). Iedereen traint op zijn of haar eigen niveau en dus is freerunnen toegankelijk voor iedereen. Meer informatie: info@keepmovingpt.nl of 06-24417353.

Artikel geplaatst op maandag 13 november 2017 - 09:47