Rodi

Praktijk Acure verhuist naar nieuwe locatie

Els en Roy bij hun nieuwe praktijkruimte aan Het Voert in Grootebroek. (Foto: Vincent de Vries/RM)


GROOTEBROEK - Praktijk Acure in Grootebroek verhuist binnenkort van Zesstedenweg 40 naar een prachtig nieuwe locatie even verderop: Het Voert 3F, aan de 'medische straat'. "Er zijn hier bijvoorbeeld ook tandartsen, huisartsen, een chiropractor en een podotherapeut gevestigd; daar passen we met onze acupunctuurpraktijk perfect tussen", vertellen eigenaren Els Ligthart en Roy Grevelt. "Het pand is bovendien groter, met vier behandelkamers, een wachtkamer, een ontvangstbalie, een lift... Een enorme vooruitgang ten opzichte van de oude locatie achter ons huis!"Els - in 2006 begonnen met een massagepraktijk - is sinds 2015 acupuncturist. Ook haar man Roy raakte geïnteresseerd in dit vakgebied. Inmiddels heeft hij de HBO-acupunctuuropleiding afgerond en kunnen ze beiden mensen behandelen. Els: “Met die uitbreiding konden we een grotere ruimte gebruiken, maar ook omdat we met een nieuwe techniek de mogelijkheid hebben om twee mensen tegelijk kunnen behandelen."
Beiden zijn gefascineerd door de resultaten die de oosterse geneeskunde biedt. "Het is zo'n geweldig vak", beaamt Roy. "We kunnen mensen klachtgericht helpen, ook klachten waar de reguliere geneeskunde niet meer verder mee komt. Denk aan pijnklachten, migraine, menstruatieklachten, burn-out en allergieën. Zo hadden we laatst een zestienjarige jongen in de praktijk die al bij het eten van een beetje zuivel misselijk werd. Na een aantal behandelingen is hij van deze allergie af; hij kan gewoon weer taart mét slagroom eten. Of iemand die al jaren met schouderklachten loopt en - door een heel andere plek van het lichaam te behandelen - vol verwondering wegloopt met aanzienlijk minder pijn; dat maakt het werk dankbaar."
Zowel Els als Roy hebben veel bijscholingen gedaan zodat ook andere technieken ingezet kunnen worden, bijvoorbeeld cosmetische acupunctuur of laseracupunctuur voor mensen die naalden liever mijden. "Verder werken we met een Acugraph, een diagnostisch apparaat dat met duidelijke overzichten de balans en disbalans in het lichaam weergeeft. Een ideaal hulpmiddel!" Cliënten kunnen in de nieuwe praktijk rekenen op comfort. "We hebben behandelstoelen met verwarming, geluidsdichte muren en eventueel de mogelijkheid om tijdens de behandeling kleurtherapie toe te passen", vertelt Els. "Verder werk ik vaak met vrijwel pijnloze, dunne Japanse Seirin-naalden."
De praktijk gaat 27 november aan Het Voert van start en de officiële opening vindt zaterdag 2 december van 14.00 tot 16.00 uur plaats. Belangstellenden zijn deze dag van harte welkom om een kijkje te komen nemen en kennis te maken. Meer informatie: www.praktijkacure.nl of 0228-511517.

Artikel geplaatst op woensdag 22 november 2017 - 08:56